Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:22:32

Школа №20 частково відновила очний навчальний процес. Рівно рік тому її було пошкоджено під час обстрілів

07.03.2023   10:06Агенцiя

6 березня 2022 року російська армія обстріляла чернігівську школу №20. Внаслідок прильотів було пошкоджено дах, більшу частину вікон та дверей, систему опалення, внутрішні приміщення, а також фасад будівлі.

Сьогодні, 6 березня 2023-го, цей навчальний заклад вперше з початку великої війни відчинив двері для своїх підопічних. Мова наразі тільки про початкові класи. Це стало можливим завдяки ремонтним роботам, які розпочали влітку, спрямувавши на них кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади та благодійників.

Як триває відбудова одного із найбільш пошкоджених ЗЗСО дивився в.о. міського голови Олександр Ломако.

— Тоді важко було уявити, що через рік ми прийдемо сюди і побачимо частково придатне, але придатне, приміщення для навчання дітей. Це говорить про те, що попри війну Чернігів продовжує відновлюватися. Освіта — один із головних наших пріоритетів і дуже важливо, що зараз у нас уже 50% дітей навчаються у місті офлайн. Це від самого початку було нашим пріоритетом, бо ми розуміли, що якщо не повернемо дітей, ну і, відповідно, батьків, то вони будуть шукати інші міста або країни, де їм тимчасово проживати, і це вплине на їх подальше рішення повертатися додому, — говорить Олександр Ломако.  

На сьогодні відновлено очний навчальний процес для десяти класів початкової школи, а це більше 250 учнів та учениць. Всього тут 13 класів початкової школи, три з них обрали навчатися дистанційно. Онлайн здобуватиме поки освіту і середня ланка. Це пов'язано з тим, що у закладі й надалі тривають ремонтні роботи. В планах збільшити кількість класів, які навчатимуться офлайн,  вже після весняних канікул.  

— З міського бюджету було виділено до 10 млн грн на ремонт школи та укриття. Я бачу, що ми будемо ще кошти виділяти, бо є роботи, які потрібно виконати. І, одночасно, дякую всьому колективу школи, батькам за терпіння, дітям за наполегливість і нашим партнерам, які також інвестувалии кошти у відновлення освіти і підтримували, в тому числі, школу №20.  Без вас ми б не справилися, — подякував всім, хто долучився до процесу відбудови школи в.о. Чернігівського міського голови.  

Наталія Малець розповіла за якими напрямки було спрямовано кошти, передбачені для відновлення її закладу.

— Левову частку капітальних робіт виконано за кошти міського бюджету: відремонтовано дах, вікна, двері, систему опалення. Але ж, внутрішні роботи — це теж величезна частина роботи. Так, кабінет нової української школи, який сьогодні розпочав свою роботу, відремонтований за рахунок спонсорів — фонду SavED.  Також за кошти благодійників "Save the Children" зроблено освітній центр. Ну і сьогодні розпочався капремонт спортивної  зали, яка  дуже сильно постраждала. За кошти міського бюджету там відремонтовано дах, але ж внутрішня частина також потребує ремонту. Тому підписано Меморандум про співпрацю між Управлінням освіти ЧМР та фондом "Сягай небес", який нам з цим допомагатиме, — повідомила директорка школи Наталія Малець.
Відремонтовано кабінет нової української школи
Відремонтовано освітній центр
Кабінет інформатики для початкової школи в процесі відновлення
Спортивна зала. Тут вже відремонтовано дах і починаються внутрішні роботи
Зроблено укриття з системою вентиляції, освітленням, вбиральнями
Замінено всі пошкоджені вікна


Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини