Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:39:06

Кращі з кращих: педагогам області вручили відзнаки конкурсу «Учитель року – 2023»

08.02.2023   14:05Агенцiя

Урочистості, присвячені підсумкам першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023», відбулися сьогодні в обласному центрі. Переможців, лауреатів та дипломантів вітали начальник ОВА В’ячеслав Чаус та голова облради Олена Дмитренко.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться 28-й рік поспіль, щоб не тільки підвищити престижність професії у суспільстві, а й підтримати креативних педагогів. На жаль, минулого року їхня креативність стала у пригоді при організації освітнього процесу в умовах війни.

    «Читати лекцію з бліндажа, проводити урок, ловлячи Інтернет десь під торговим центром, придумувати нові цікаві форми навчання в укритті чи в суцільному ковідному онлайні – це про українських освітян, — звернувся до зібрання В’ячеслав Чаус. — Направду, для мене ви – герої. Герої не менш важливого для країни фронту. Освітнього фронту. Адже насправді освічена нація – це найбільший страх наших ворогів. І попри все, ви продовжуєте зрощувати саме таку націю.
    Дякую за вашу самовідданість та невтомну працю. Щиро бажаю, аби якомога швидше ви повернулися до класу, без масок та повітряних тривог.
    Дякую і вірю, що ніщо не стане на заваді нових звершень! Успіхів на всеукраїнському етапі!»

Цьогоріч конкурс проходив в онлайн-режимі у номінаціях: «Захист України», «Основи здоров’я», «Початкова освіта» та «Фізична культура».
На Чернігівщині у першому турі взяли участь 107 вчителів, зокрема у фіналі — 18.
Загалом за дев’ять днів конкурсу відбулося п’ять конкурсних змагань у кожній номінації. Не обійшлося без повітряних тривог (їх було 18) та тривалих відключень електроенергії.
    «Багато років не викладаю, однак щоразу тішуся змозі поспілкуватися з колегами. Сьогодні маю за честь вітати кращих з кращих. Дякую організаторам, що попри всі обставини, не порушили традицій і таки провели конкурс», — наголосила Олена Дмитренко.
Переможцями обласного етапу конкурсу стали:
у номінації «Захист України» — Григорій МУРАВКО, учитель Петрівського ліцею Сновської міської ради Корюківського району;
у номінації «Основи здоров’я» — Альбіна ЧМИГАЛЬОВА, учитель Новгород-Сіверської гімназії № 1 ім. Б. Майстренка Новгород-Сіверської міської ради;
у номінації «Початкова освіта» — Оксана КАЛЮЖНА, учитель Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Чернігівської міської ради;
у номінації «Фізична культура» — Ярослав БОНДАРЕВСЬКИЙ, учитель Сновського ліцею №1 Сновської міської ради Корюківського району.

Окрім вітань та дипломів, переможці, лауреати та дипломанти отримають грошову винагороду.
Зазначимо, що через війну освітня сфера Чернігівщини зазнала величезних втрат. Так, пошкоджено 70 закладів загальної середньої освіти, три — повністю зруйновано. З-за кордону досі не повернулися понад 9 тисяч учнів та близько 200 вчителів.

А ще 93 заклади загальної середньої освіти Корюківського, Новгород-Сіверського та Чернігівського районів — на відстані 40 км від кордону з російською федерацією та республікою білорусь. Мова про 13,5 тисячі учнів та учениць, які через реальну загрозу ворожих обстрілів не мають можливості навчатися очно. З 1 вересня освітній процес тут триває лише в дистанційній формі.

Втім, попри труднощі, завдяки спільним зусиллям, зокрема міжнародних партнерів, чимало зроблено для відновлення пошкоджених об’єктів. На сьогодні вже відремонтовано 43 школи, ще у 15 закладах роботи тривають.

Крім того, для якісної організації освітнього процесу з початку навчального року отримано понад п’ять тисяч ноутбуків. Також до закладів освіти області надійшло майже 1,5 тисячі одиниць комп’ютерного обладнання (в тому числі 1000 планшетів для учнів 40-кілометрової зони та закладів обласного підпорядкування).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини