Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:13:55

Обласний науковий ліцей отримав пів сотні нових ноутбуків

14.11.2022   15:10Агенцiя

Чернігівський обласний науковий ліцей наприкінці минулого тижня отримав ноутбуки для організації якісного освітнього процесу.

Ця допомога надійшла за сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft.

«Робота у змішаному форматі потребує технологічного обладнання, яке б дозволяло "достукатися"  до кожного учня (а в нас вони з усього регіону).

50 комп’ютерів, які ми отримали, — сьогодні в руках учителів, які працюють з навчального корпусу. А ще — в руках класу техніко-технологічного профілю, тому що вчитель, який веде фізику, перебуває за межами країни. Таким чином ми змогли організувати повноцінні заняття», — розповіла директорка закладу Ганна Коломієць і додала, що в майбутньому, після закінчення війни, девайси будуть у користуванні учнів.

 
Поки ж отримані ноутбуки активно освоюють педагоги. Кажуть, що вони легкі, зручні й не потребують додаткових налаштувань, бо мають необхідне програмне забезпечення.
 
 
Зазначимо, що нині ліцей працює за змішаною формою навчання, обравши ротаційну модель: два тижні спеціалізовані класи одного курсу навчаються офлайн, водночас учні іншого курсу — дистанційно з дому. Потім — навпаки.

«Ротаційна модель виправдана тим, що у нас є укриття — як у пансіоні, так і в навчальному корпусі, — пояснила Ганна Коломієць. — І ми можемо в укритті продовжувати навчальний процес для трьох класів».

За словами директорки ліцею, існує потреба і в іншій оргтехніці, адже заклад планує повністю перейти на європейську модель навчання.

Довідково. Організацію постачання у межах України та адресно до всіх вчителів забезпечує GBC-Education у співпраці з Ukraine House Foundation та Посольством України у Сполучених Штатах Америки.

Фундація Олени Зеленської — благодійна організація, місія якої — відновити людський капітал України, щоб кожен громадянин почувався фізично й ментально здоровим, захищеним, міг реалізувати своє право на освіту та будувати майбутнє у рідній країні.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини