Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:50:21

Погляд на війну дитячими очима. У Чернігові нагородили переможців конкурсу антикарикатур

04.07.2022   14:38Агенцiя

У Чернігові завершився дитячий конкурс антивоєнних карикатур "Children's anti-war cartoon". Головною його ідеєю було показати події сьогодення очима дітей, а саме: як вони бачать та сприймають військову агресію росії проти України.

Нагородження переможців відбулося 29 червня в Туристичному інформаційному центрі.

Конкурс, у якому взяли участь діти не тільки з Чернігова та області, а й з усієї України, відбувався у два етапи. Загалом у ТІЦ надіслали понад 70 карикатур.

Перший етап відбору відбувався шляхом глядацького голосування, малюнки публікувалися на сторінці Управління культури та туризму ЧМР у мережі Facebook. Кожен чернігівець мав можливість обрати роботу, яка йому до вподоби, поставивши вподобайку.

Дитячі карикатури, які отримали найбільшу кількість глядацьких голосів, перейшли до другого етапу, де їх оцінювало вже журі і за результатами визначило переможців у трьох категоріях: 6-9, 10-13 та 14-16 років.

Начальник міського Управління культури та туризму Олександр Шевчук нагадав, що ідея проведення цього конкурсу виникла, коли до Чернігова приїхала Міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур, де були представлені понад 300 робіт більш як 40 художників з 25 країн світу.

— Усі роботи, які надіслали, є цікавими та креативними. Ми їх розподілили за категоріями: молодша, середня та старша і, відповідно, оцінили. Результат виправдав наші очікування, оскільки така складна тема, як карикатура, на наш погляд, вдалася. Це не просто картинки, не просто емоції, це були креативні ідеї, — сказав він.

Надалі усі роботи будуть виставлені у КП "Будинок книги" і, за можливості, поїдуть у інші громади.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини