Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:33:56

Майже сотня дітей з Чернігівщини оздоровлюється на Закарпатті

01.07.2022   10:48Агенцiя

Тиждень тому 94 вихованці п’яти закладів освіти інтернатного типу з Чернігівщини поїхали оздоровлюватися до Закарпаття.

Серед них — 36 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З такою ініціативою виступили начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус та Закарпатської — Віктор Микита.

Так, 50 учнів Яблунівського та Борзнянського ліцеїв, Комарівської гімназії та Березнянського навчально-реабілітаційного центру перебувають у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Шаяни», що в селі Ракош Хустського району.

Ще 44 дитини з особливими освітніми потребами, які навчаються в Березнянському та Удайцівському навчально-реабілітаційних центрах, направлені до Нижньобистрівської гімназії Горінчівської сільської ради.

Перебування дітей у закладі «Шаяни» стало можливим завдяки фінансовій підтримці засновника фонду LifeNets International Віктора Кубика.

Також свою допомогу в організації поїздки надали чимало небайдужих. Серед них — директор Чернігівського обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Василь Пасічник, представники закарпатської сторони Іван Юрішко, голова Горінчівської сільської ради Михайло Калинич, Ярослав Тегза та Любов Ковач.

За повідомленням Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації.
Фото —
фонду LifeNets International
та Управління освіти і науки Чернігівської ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.