Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:26:20

Фахівчині ДСНС продовжують навчати дітей правилам безпеки життєдіяльності

14.06.2022   17:16Агенцiя

Офіцерки ДСНС продовжують і надалі проводити з дітьми інформаційно-роз’яснювальну роботу, аби убезпечити хлопчиків та дівчаток від різного роду надзвичайних подій та ситуацій.

 

Сьогодні до вихованців одного з дитячих закладів обласного центру завітали прес-офіцерки Головного управління ДСНС України у Чернігівській області для ознайомлення дітей з правилами безпеки життєдіяльності.

На початку заходу фахівчині нагадали дітям правила безпечної поведінки під час відпочинку та перебування біля водойм, пожежної безпеки в побуті й природних екосистемах та в разі виявлення підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Дітлахам нагадали номер телефону, за яким необхідно телефонувати у разі виникнення надзвичайної ситуації, в тому числі, пожежі. Також діти в ігровій формі спробували покинути імітоване задимлене приміщення, захищаючи при цьому органи дихання. Окрему увагу рятувальники розповіли про небезпеку вибухонебезпечних предметів, про порядок дій в разі їх виявлення, наголосили на тому, що правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Офіцерки показали хлопчикам та дівчаткам повчальні мультфільми та відеоролик, в якому талісман чернігівських саперів Патрон допомагає їм розміновувати звільнені від російських військ території Чернігівщини. Всі присутні отримали пам`ятки із заходами мінної безпеки та розмальовки.

Рятувальники впевнені, що дані заходи позитивно впливають на дітлахів та приносять їм користь.

 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини