Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:39:54

На Чернігівщині визначились з іменами переможців і лауреатів першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022»

17.02.2022   20:20Агенцiя

17 лютого, відбулося підбиття підсумків та відзначення переможців і лауреатів першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022».

Поспілкувались та привітали педагогів-новаторів Придесення в онлайн режимі перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, в.о. начальника Управління освіти і науки облдержадміністраціїОлена Соронович, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський, голови журі конкурсу.

Ніна Лемеш, звертаючсиь до переможців та лауреатів конкурсу «Учитель року-2022», відзначила, що ці освітянські змагання щороку згуртовують кращих педагогів, дають змогу поділитися з колегами власним професійним досвідом, мотивують до самовдосконалення.

Проте водночас, за словами керівниці, це й серйозне фахове випробування, під час якого необхідно продемонструвати на практиці свій індивідуальний стиль навчально-виховної діяльності, творчий підхід до роботи, сучасне науково-педагогічне мислення та інші вміння, яких вимагає концепція Нової української школи.

-    Незважаючи на результати конкурсу, своєю щоденною просвітницькою діяльністю, досягненнями у навчанні та вихованні підростаючого покоління кожен із вас вже заслуговує найвищих оцінок і найтепліших слів вдячності, - підкреслила Ніна Лемеш та побажала всім міцного здоров’я, успіхів і нових професійних і життєвих перемог, а цьогорічним переможцям – вдалого виступу на всеукраїнському етапі змагань.

Як відомо, цьогоріч конкурс проходив у 4 номінаціях: «Біологія», «Інформатика», «Основи правознавства» та «Мистецтво».

У відбірковому етапі конкурсу взяв участь 121 учитель, з яких у номінації «Біологія» за першість змагався 31 педагог, «Інформатика» - 43, «Мистецтво» - 26, «Основи правознавства» - 21.

Упродовж відбіркового етапу проводилась низка конкурсних випробувань: «Тестування», «Методичний практикум» – у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Основи правознавства», а також «Тестування», «Майстер-клас» – у номінації «Мистецтво».

До фіналу пройшли 20 учителів, 12 з яких представляють міські громади, 7 – сільські (селищні) та 1 педагог закладу освіти обласного підпорядкування.

Упродовж фінального етапу конкурсанти проходили такі конкурсні випробування: «Майстер-клас», «Практична робота», «Фрагмент дистанційного уроку» – у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Основи правознавства», а також «Практична робота», «Творча робота», «Фрагмент дистанційного уроку» – у номінації «Мистецтво».

За підсумками оцінювання досягнень педагогів перемогу у першому турі конкурсу «Учитель року – 2022» здобули:

у номінації «Інформатика» - Наталія Хрол, учитель загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю № 12 м. Чернігова;

у номінації «Біологія» - Лілія Ковеза, учитель Хмільницького навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області;

у номінації «Основи правознавства» - Аліна Білодід, учитель Ічнянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4 Ічнянської міської ради ;

у номінації «Мистецтво» - Юлія Маричевська, учитель Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 Прилуцької міської ради Чернігівської області.

Лауреатами престижного освітянського конкурсу стали:

у номінації «Біологія»

Валерія Силенок, учитель Чернігівського ліцею №22 Чернігівської міської ради Чернігівської області (ІІ місце),

Алла Землянська, учитель Ріпкинського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ріпкинської селищної ради (ІІІ місце);

у номінації «Інформатика»

Павло Кіндєєв, учитель Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя (ІІ місце),

Наталія Йовенко, учитель гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю (ІІІ місце);

у номінації «Музичне мистецтво»

Інна Рубан-Оленіч, учитель Світличенського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Варвинської селищної ради Прилуького району Чернігівської області(ІІ місце),

Сергій Маховка, учитель ліцею № 15 (ІІІ місце);

у номінації «Основи правознавства»

Ігор Сусула, учитель Михайло-Коцюбинського ліцею Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області (ІІ місце),

Олександр Мазурик, учитель Комунального закладу «Борзнянський ліцей» Чернігівської обласної ради (ІІІ місце).

У квітні 2022 року переможці першого туру представлятимуть Чернігівщину на другому турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022».

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.