Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:30:25

Про проєкт "Я –Медіа" на Чернігівщині у січні

07.02.2022   09:58Агенцiя

У січні в рамках міжнародного проєкту «Я-Медіа» відбулася зустріч у блог-кафе на актуальну тематику "Арт-терапія як засіб комунікації та налагодження діалогу в місцевих громадах".

Великий арт-терапевтичний досвід модераторки блог-кафе Ольги Тимченко - кандидата психологічних наук, доцента, керівниці Чернігівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація» - дозволив учасникам на практиці відчути потужну силу арт-терапії як засобу  комунікації, гармонізації внутрішнього світу, зцілення та самопізнання. Позитивний арт-терапевтичний простір вдалося дуже швидко сформувати за допомогою активної інтерактивної взаємодії та використання  метафоричних асоціативних карт «Джерело». Майбутні  блогери мали можливість під час роботи в групах за авторською методикою фототерапії потренувати  навички конструктивної комунікації, емпатії  та співпереживання, висловити  свої емоції, відшукати нові ресурси і  можливості для гармонізації психоемоційного стану, самоактуалізації і групової ідентифікації.
 Саме такі зустрічі дають натхнення, а також дозволяють краще зрозуміти себе і своє місце  у цьому світі, розвинути  вміння слухати і чути інших, досягати консенсусу та взаєморозуміння. Дякуємо модераторці Ользі Тимченко   за високий професіоналізм та практичні поради, а всім учасникам за позитив, невимушену атмосферу спілкування, відкритість та обмін думками.
У січні  в рамках менторської програми було створено ютуб-канал Анастасії Стеченко «Не нудна сам∞світа» на платформі YouTube.  

Продовжувалося наповнення раніше створених темативний авторських  ютуб-каналів «Дискримінація та людство» Крес Наталії, «Блог гендерної сили» Анастасія Кальян,  «Корупція, чи не так?» Максима Щербініна, «Домашнє насильство»  Валентини   Карповець.

Ще в  2022 році  заплановано 4 блог-кафе, зустрічі з естонськими партнерами та підведення підсумків менторської програми.  Слідкуйте за анонсами, долучайтесь до проєкту та скористайтеся можливістю вчасно сформувати  корисні медійні навички та розвинути свої лідерські якості.  
Познайомитися з тематичними блогами, створеними відео та постами учасників проєкту можна:
- у відкритій групі проєкту «Я-Медіа» за покликанням https://www.facebook.com/groups/409503520906838;
- в Телеграм-каналі проєкту «Я-Медіа» в Чернігівській області https://t.me/ChernihivIamMedia;
- на Чернігівській блогосфері https://blog.stu.cn.ua/category/ja_media/.
Основна тематика блогів стосується  проблем дискримінації, домашнього насильства, лідерства, гендерної рівності, боротьби з корупцією, дистанційної освіти під час карантину, екологічних проблем, булінгу, розвитку соціальних мереж,  ролі відіоблогінгу  у вирішенні соціальних проблем та розбудові громад.
Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.