Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:32:08

Учні всіх шкіл Чернігова навчатимуться дистанційно до 4 лютого

01.02.2022   15:43Агенцiя

Зважаючи на невтішні дані про кількість захворілих дітей та працівників закладів загальної середньої освіти, педагогічними радами всіх шкіл міста прийняте рішення про продовження навчання з використанням дистанційних технологій для всіх класів до 4 лютого включно.

Про це щойно повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

- Продовжуємо здійснювати моніторинг рівня захворюваності серед закладів загальної середньої освіти. Маємо надію, що найближчим часом ситуація покращиться і діти зможуть повернутися до звичного формату навчання, - написав він.

Попередньо це питання обговорювалося сьогодні на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

Керівник міського управління освіти доповів, що наразі високі показники захворюваності спостерігаються як серед дітей, так і серед працівників закладів освіти. Станом на 31 січня загалом хворіє 279 педагогів, з них 101 – з підтвердженим COVID-19.

За його словами, вчора відбулася нарада з директорами, де вирішували, як надалі працювати, дивилися ситуацію по обласним центрам і по Україні в цілому. На нараді вирішили керуватися рішенням міської комісії ТЕБ та НС, а саме: приймати рішення про відновлення освітнього процесу в залежності від ситуації в окремих закладах. Це стосується учнів усіх класів. Також зважати на можливість забезпечення кадрового потенціалу.

- Якщо вчителі не хворітимуть, якщо є відповідна кількість дітей, які можуть відвідувати уроки,– то заняття проводитимуться в очному режимі. За рішенням комісії, фактично, якщо третина дітей хворіє, то в обов’язковому порядку клас має йти на дистанційне навчання, - виклав він спільну думку директорів шкіл.

Василь Білогура додав, що дошкільні заклади освіти наразі працюють у звичайному режимі. В окремих випадках, де підтверджується захворюваність, групи відправляються на самоізоляцію. На сьогодні на самоізоляції знаходяться 14 груп, проте спостерігається високий темп захворюваності серед співробітників, тому у дитсадках також можливе окреме призупинення освітнього процесу.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив прохання знайти оптимальне рішення щодо організації навчання, оскільки зараз спостерігається значне зростання захворюваності, й навіть не йдеться про можливе зниження.

- Прошу, щоб це був зважений крок, щоб потім через три дні не довелося знову все закривати. Також у мене прохання: мінімізувати інші мотивації і при визначенні очного чи дистанційного навчання – дивитися саме на поширення захворюваності, - зауважив він на нараді.

Остаточне рішення щодо продовження дистанційного навчання до кінця тижня прийняте після одержання управлінням свіжих даних про кількість хворих зі всіх шкіл міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини