Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:46:26

На дистанційне навчання у Чернігові будуть переводити класи, де хворіє понад 30% учнів, і школи, де більше 50% таких класів

26.01.2022   08:57Агенцiя

Рішенням міської Комісії з питані техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятим сьогодні, 25 січня, встановлені критерії для переведення шкіл та окремих класів у Чернігові на дистанційне навчання у зв’язку з захворюваністю учнів.

На сьогодні в закладах загальної середньої освіти міста, на жаль, зберігається динаміка зростання кількості захворювань як на ковід, так і на ГРВІ. Фактично станом на сьогодні підтверджених випадків захворювання на ковід – 53 (ще вчора було 40), тобто 13 нових. А якщо говорити про захворюваність на грип та ГРВІ, то середній показник по закладах середньої освіти міста на сьогодні – 32,4% учнів (вчора було 29%), доповів на засіданні комісії керівник міського управління освіти Василь Білогура.

- Враховуючи те, що динаміка зростання зберігається, ми маємо вживати запобіжних заходів. Пропонуємо, щоб навчальний заклад у залежності від ситуації могли приймати відповідне рішення – і відправляти на дистанційне навчання або клас, або паралель, або весь навчальний заклад. При цьому хотілось би максимально дати можливість зберегти навчання в очному режимі для початкової школи,- зазначив він.

Відповідно до цих пропозицій, які стали основою для рішення комісії, керівники закладів загальної середньої освіти міської ради мають у разі ускладнення епідемічної ситуації  приймати рішення щодо організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання за таких умов:

Для здобувачів освіти окремих класів - у випадку відсутності через хворобу 30% і більше здобувачів освіти класу;
Для всіх здобувачів освіти 5 – 11-х класів - у випадку організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання для 50% і більше класів закладу освіти.

У додатковому коментарі журналістам щодо цього рішення керівник управління освіти зазначив, що після встановлення цих критеріїв кожен навчальний заклад буде орієнтуватися по своїй ситуації з захворюваністю і приймати рішення про форму навчання на педагогічній раді. Але вже зараз перевищили ці критерії та у зв’язку зі високою захворюваністю повністю перейшли на дистанційне навчання школи № 3, 4, 6, 9, частково -  №24 і 27. На підставі вже сьогоднішньої кількості хворих - школи №27 і 13 на дистанційному навчанні повністю будуть від завтрашнього дня.

З повним текстом рішення комісії можна ознайомитися за посиланням.


Прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.