Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:08:36

Суспільне розпочинає навчання для мешканців громад: хто тренери проєкту

27.11.2021   08:24Агенцiя

Наступного тижня стартує навчання від Академії суспільного мовлення для мешканців громад Харківщини, Сумщини та Чернігівщини, які попередньо зголосилися долучитися до проєкту розбудови гіперлокальної мережі Суспільного

Зі 176 заявок команда мовника обрала 90 учасників, які опанують основи універсальної журналістики впродовж грудня 2021 – січня 2022 року.

«Нам вдалося залучити чимало учасників, а в результаті аналізу — відібрати найбільш вмотивованих. Вірю, що після завершення навчання команда Суспільного в регіонах отримає потужну підмогу», — розповіла координаторка проєкту Ганна Рожкова.

Навчання відбудеться у два етапи: у грудні — дистанційні онлайн-тренінги, у січні — менторська підтримка, де учасники зможуть створювати власні матеріали та допрацьовувати їх спільно з тренерами. Ними стануть:

    Азад Сафаров, журналіст і документаліст із досвідом роботи на Deutsche Welle; розповість про розробку теми та підготовку до знімань;
    Олексій Набожняк, журналіст, старший викладач Могилянської школи журналістики і тренер StopFake; навчатиме фактчекінгу та як протидіяти дезінформації;
    Ірина Цибух, менеджерка проєктів на Суспільному, медіатренерка; розповість про стандарти журналістики;
    Ангеліна Карякіна, генпродюсерка інформаційного мовлення Суспільного; познайомить учасників з конвергентною журналістикою;
    Анна Цигима, режисерка документальних фільмів із досвідом роботи на Громадському; навчатиме основ зйомки та монтажу.

«Ми обирали тренерів серед колег, з якими працювали раніше, і які поділяють цінності Суспільного, зокрема у виробництві якісного контенту. Серед тренерів курсу — експерти з провідних українських медіа та організацій, дотичних до медіа. Радіємо, що і колеги з Суспільного долучаються до тренерської роботи під час проєкту і також ділитимуться досвідом, — розповіла кураторка навчальних програм Академії суспільного мовлення Ярослава Камінська. — Протягом грудня учасники отримають знання з аспектів виробництва якісного контенту і вже в січні, під пильним менторським наглядом наших тренерів, зможуть готувати свої матеріали. Навчання відбуватиметься онлайн з активною взаємодією тренерів та учасників».

Нагадаємо, Суспільний мовник розбудовує гіперлокальну мережу універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. Мета — розповідати більше історій про віддалені містечка й села, проблеми чи досягнення тамтешніх мешканців.

Пілотними у проєкті, який реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, сталим Сумщина, Чернігівщина та Харківщина. Упродовж вересня-жовтня команда Суспільного відвідала 30 громад цих областей, де запрошувала реєструватися усіх, хто любить чи хоче навчитися працювати з інформацією. Найкращі випускники навчань отримають роботу на Суспільному.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини