Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:57:06

У Прилуках благодійники ініціювали екологічний проект для дошкільнят

22.11.2021   09:56Агенцiя

В рамках проекту "Життя без сміття", який ініціювала благодійна спільнота "10 гривень Прилуки" 28 садочок та школа № 9 отримали баки для сортування сміття

Так, педагогічний колектив та юні вихованці 28 садочка подали ідею проекту "Життя без сміття" активістам спільноти "10 гривень Прилуки".

"Цим питанням ми займалися починаючи з 2009 року, починалося воно екологічною акцією "дошкілля за чисте місто" і в рамках цієї акції ми разом із сімями висаджували дерева на території нашого міста у парку біля центральної площі, потім ця робота продовжилась в рамках науково-методичної теми із 2010 по 2015-й рік уся освіта міста працювала за такою темою і надалі ми продовжили цю роботу і взяли до уваги авторську програму Наталії Гавриш", - говорить директор ДНЗ № 28 Олена Недільченко.

Принцип садочка, що виховувати свідомість дітей варто починати змалечку, підтримала і у спільноті "10 гривень Прилуки". Саме тому першими баки для сортування сміття придбали у дитячий садочок.

"Проблема сміття і сортування сміття в Україні проблема сміттєзвалищ є вже досить критичною. Проблема нашої країни в тому, що ми досі використовуємо радянській підхід до сортування сміття і підхід до сміттєзвалищ різниця лише в тому, що коли ці підходи формувалися 90% всіх відходів це була органіка  то зараз 90% це вже складають полімери, а лише 10% органіки , а підходи до сортування і до сміттєзвалищ ми використовуємо ті самі. Проблему загалом треба вирішувати на різних рівнях це проблема законодавства потрібно змінювати законопроект и, потрібно долучувати бізнес до інвестицій щоб створювалися підприємства, які перероблювали е сміття», - зазначає активістка спільноти «10 гривень Прилуки» Оксана Мусієнко.

Зібране та посортоване сміття у подальшому адміністрація садочка планує здавати на переробку, про що вже є домовленість із місцевим підприємством. У прилуцькій школі №9,  учні та педагогічна спільнота вирішили теж долучитися до проекту: контейнери закуплені за кошти благодійної спільноти на обох поверхах тут встановлені на початку тижня. До них учні звикли до них швидко, ніби завжди сортували сміття! 

"За даними статистики в Україні на запитання "Чи вмієте ви сортувати сміття?" у більшості випадків чути відповідь "ні", головне пояснення – нас не вчили цьому з дитинства. 

Саме із цією метою у планах активістів "10 гривень Прилуки" забезпечити баками для сортування сміття всі школи та садочки міста, звісно, якщо у них буде таке бажання", - йдеться у сюжеті.

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини