Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:04:14

Дві школи, дві дороги та амбулаторія: В'ячеслав Чаус оглянув об'єкти «Великого будівництва» Прилуцького району

23.09.2021   09:58Агенцiя

Спершу голова ОДА відвідав Ічнянську територіальну громаду — міську гімназію імені Васильченка.

Тут проходить капітальний ремонт будівлі із запровадженням комплексних заходів теплореновації. Наразі завершена перша черга робіт.

- Якщо відверто,  я незадоволений якістю.  Наступні роботи буде виконувати вже новий підрядник,  який буде змушений коригувати роботу свого попередника,  - зазначив В'ячеслав Чаус.

На ремонт школи у поточному році передбачено 8,2 мільйони гривень, з яких 5,2 мільйони - кошти Державного фонду регіонального розвитку,  а 2,98 — місцевого бюджету. Наразі 1,6  мільйона гривень уже профінансовано з ДФРР.


Інші два об'єкти, відвідані очільником ОДА, — це дороги загального користування місцевого значення: Івангород — Більмачівка — Рожнівка — Ступаківка Ічнянської ОТГ та Варва — Хукалівка — Поділ Варвинської громади.

Перша, протяжністю 5 кілометрів, введена в експлуатацію у кінці серпня. Наприкінці вересня мають завершити роботи і на автодорозі Варва — Хукалівка — Поділ. Тут замість влаштування вирівнювального шару зі щебенево-піщаної суміші застосована технологія холодного ресайклінгу.  Такий метод робить дорогу менш вразливою до навантажень та в рази знижує ризик появи колійності.
 

У Журавці В'ячеслав Чаус проінспектував хід робіт з теплореновації в школі імені Григорія Вороного. Тут проводять внутрішні оздоблювальні роботи на загальну вартість 12,1 мільйона гривень.

Ця школа, як і Ічнянська гімназія, включена у поточному році до урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Під час брифінгу для місцевих ЗМІ В'ячеслав Чаус вкотре привернув увагу до важливості вакцинації освітян та наголосив, що школа у Журавці, попри запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, продовжить роботу. Адже тут 82% працівників щеплені від COVID-19. Водночас Ічнянська гімназія імені Васильченка, де вакцинувалося лише 49% персоналу, змушена буде від завтра закрити двері для учнів.

Оглянув очільник ОДА і Журавську амбулаторію монопрактики. Хоча відкриття її відбулося ще у липні,  амбулаторія відтоді не працювала через проблеми з електропостачанням. На сьогодні питання вирішене і невдовзі установа зможе приймати відвідувачів.
 

Принагідно голова облдержадміністрації ознайомився з виробничими потужностями та матеріально-технічною базою Городище-Пустоварівської аграрної компанії.

Це комплекс з переробки в біогаз кукурудзяного силосу та органічних відходів зі свинокомплексу. Біогаз надалі використовується для виробництва електричної енергії, яка реалізується на енергоринку за «зеленим тарифом».

— Це історія успіху,  яка має стати прикладом для інших громад нашої області, — підкреслив В'ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини