Під час обстежень закладів освіти Держпродспоживслужба Чернігівщини звертає особливу увагу на організацію процесу харчування дітей
У громадах області тривають комісійні обстеження закладів освіти щодо їх підготовки до нового навчального року. Під час перевірок представники структурних підрозділів Держпродспоживслужби особливу увагу звертають на організацію харчування школярів та вихованців дитячих садків.

Фахівці Корюківського управління спільно з керівниками відділів освіти та органів місцевого самоврядування завершили обстеження загальноосвітніх і дошкільних закладів, розташованих на території Корюківської та Холминської громад. В цілому обстежено 25 об’єктів (13 шкіл, 8 дитсадків і 4 заклади позашкільної освіти).
Під час здійснення комісійних перевірок фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд незначних недоліків в організації освітнього процесу, у зв’язку з чим керівникам відділів освіти було вручено відповідні рекомендаційні листи щодо усунення виявлених порушень. Проведено роз’яснювальну роботу з директорами, медичними працівниками, кухарями та обслуговуючим персоналом закладів освіти щодо виконання вимог нового Санітарного регламенту, Постанови №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення і відпочинку». Персонал закладів поінформований про зміни до вказаного документа. Також під час обстежень обговорювалось питання необхідності введення в дію і застосування на харчоблоках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
А спеціалісти Куликівського управління Держпродспоживслужби взяли участь у 19 комісійних обстеженнях закладів освіти.
Вони, зокрема, перевіряли дотримання вимог нового Санітарного регламенту, забезпечення навчальних закладів необхідним запасом миючих та дезінфікуючих засобів, технологічним і холодильним обладнанням, столовим та кухонним посудом, інвентарем, якісною питною водою.
Під час обстежень зверталась увага на державну реєстрацію потужностей, впровадження в закладах системи НАССР, на гігієнічні вимоги до приміщень, поводження з харчовими відходами, своєчасне проходження медичних оглядів, забезпечення санітарним одягом, перелік постачальників та контроль за ними.
Також проводилась роз’яснювальна робота з керівниками шкіл і дитячих садків, кухарями, медичними працівниками та обслуговуючим персоналом щодо впровадження норм та порядку організації харчування у закладах освіти, профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій.
Останні новини Чернігівщини
Сучасні технології проти раку: у Чернігові обговорили досягнення ядерної медицини 17:07
Фахівці з ядерної медицини, радіаційної онкології та суміжних галузей з різних регіонів України зібралися в Чернігові, щоб обговорити сучасні досягнення ядерної медицини в Україні
На Чернігівщині службовця підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень з програми «єВідновлення» 17:03
Службовець сільради Ніжинського району підозрюється у розтраті понад 200 тис. грн бюджетних коштів на відновленні пошкодженого житла
Назарій Остапчук — чемпіон світу з пара-армрестлінгу! 12:16
З 10 до 23 вересня в місті Албена (Болгарія) відбувається чемпіонат світу з пара-армрестлінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Ринок праці мовою цифр 11:57
Спортсмени Чернігівщини здобули командні та особисті нагороди чемпіонату України з бойового самбо 11:53
Цими вихідними у Києві паралельно з Кубком України серед дорослих розділ «Лайт» відбувся і чемпіонат України з бойового самбо розділ «Про-фул» серед дітей старшого віку (2015-2016 рр.н.), юнаків молодшого віку (2013-2014 рр.н.) та юнаків середнього віку (2011-2012 рр.н.)