Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:10:25

Молодь Чернігівщини знає як вплинути на якість життя в громаді

26.07.2021   17:13Агенцiя

Активна молодь з Бахмацької, Городнянської та Ріпкинської громад підвищила свою обізнаність як краще брати участь в житті громади на інформаційних зустрічах, які провів Центр «Доброчин» 22 та 23 липня 2021 року.

З вітальними словами до молоді звернулися керівник проєкту Наталія Дрозд та Олександр Підгорний, експерт проєкту. «Молодь — майбутнє не тільки України, але й своєї громади. Долучайтеся до розробки та реалізації різноманітних молодіжних програм та стратегій, а ми вас у цьому всіляко підтримуватимемо», - зазначив Олександр Підгорний. 

Під час неформального спілкування за системою «рівний-рівному» з експертами з молодіжних політик Аліною Сірою, Владиславом Пархоменко та Денисом Семенцем, молодь озвучила основні проблеми, які її турбують, зокрема: 

  • Діяльність, що пропонує місцева влада, не відповідає зацікавленості та інтересам молоді;

  • Майже повністю відсутнє культурне дозвілля;

  • Молодь не знає які є варіанти взаємодії з владою;

  • Багато все ще пасивної молоді, яка не прагне до змін і їх майже все влаштовує;

  • Слабка комунікація місцевої влади з молоддю;

  • Молодь не знає, як просувати свої інтереси.

Як Молодіжна рада може допомогти вирішити вищезазначені питання та сприяти залученню молоді до життя в громаді - розповіли Аліна Сіра, Владислав Пархоменко та Денис Семенець. Вони поділилися власним досвідом та основними принципами функціонування Молодіжної ради. Зокрема, Аліна Сіра на прикладі Чернігівської молодіжної ради розповіла як крок за кроком можна досягти значних успіхів завдяки злагодженій співпраці активної молоді. 

«Не погоджуюсь з тим, що «один у полі не воїн». Це не так. Я два роки очолювала молодіжну раду в Чернігові. Спочатку було важко, але мені вдалося зібрати міцну команду та долучити молодь до вирішення важливих питань. Будьте тим «локомотивом», який власним прикладом змусить інших стати вашими однодумцями», - наголосила Аліна Сіра, звертаючись до молоді на зустрічах. 

Такий мотиваційний блок не залишав молодь байдужими. Учасники активно долучалися до дискусій та разом із експертами обговорювали питання, які стосуються молодіжної політики та створення Молодіжної ради. 

Всі зустрічі відбувались у невимушеній та довірливій атмосфері, в процесі яких були напрацьовані аспекти подальшої співпраці.

 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Розширення можливостей залучення молоді в Чернігівській області», що виконується за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини