Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:04:41

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби провели для представників громад та органів місцевої влади семінар

01.07.2021   09:04Агенцiя

30 червня у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшов навчальний онлайн захід методологічного спрямування для органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій.

Начальник відомства Юрій Павлішен презентував учасникам зібрання, участь у якому взяли понад півсотні представників громад регіону, органів виконавчої влади на місцях і територіальних управлінь Держпродспоживслужби, повноваження Головного управління, зазначивши, що лише від активної взаємодії усіх зацікавлених сторін залежить результативність роботи у будь-якому напрямку.

Фахівці структурних підрозділів поінформували представників районів про особливості видачі експлуатаційних дозволів, проведення реєстрації потужності та впровадження системи НАССР у дитячих садках та загальноосвітніх школах, застосування норм Санітарного регламенту у закладах освіти і складання орієнтовного меню.

Особливе зацікавлення викликала інформація про реєстрацію пасік, заходи профілактики отруєння бджіл та створення у громадах постійних комісій, які могли б миттєво реагувати на такі випадки.

Учасників онлайн-навчання також ознайомили з алгоритмом дій  при отриманні допусків на роботу з агрохімікатами і пестицидами та особливостями реєстрації сільськогосподарської техніки.

Фахівці Управління фітосанітарної безпеки розповіли про поширення на території Чернігівщини карантинних організмів, зупинились на основних, з-поміж них амброзія полинолиста, протистояти якій можна лише спільними зусиллями працівників Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування. Крім того, йшлося про карантинні обмеження щодо вивезення сільськогосподарської продукції за межі області, в тому числі за кордон.

А ще представники громад дізналися, як споживачеві захистити свої права у разі їх порушення та в який спосіб він може написати звернення до відповідного відділу Держпродспоживслужби.

Підсумовуючи кількагодинне спілкування, яке відбувалось у форматі «запитання-відповіді», начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен наголосив, що очолюване ним відомство відкрите до співпраці, а його фахівці завжди готові  добросовісно виконувати делеговані їм державою повноваження.

Також керівник акцентував увагу учасників семінару на пріоритетних напрямках діяльності структурних підрозділів служби та влади на місцях протягом літнього періоду, з-поміж яких, зокрема, безпечність харчування дітей, дитяче оздоровлення в таборах відпочинку і підготовка харчоблоків загальноосвітніх шкіл до роботи в новому навчальному році.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.