Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:48:14

Стартував навчальний семінар з питань впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство

30.06.2021   12:48Агенцiя

Семінар організований Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, як регіональним координатором в напрямку запобіганню та протидії домашньому насильству для представників територіальних громад.

Відкриваючи семінар, заступник директора Департаменту В'ячеслав Голуб наголосив на важливості злагодженої роботи органів та установ, до компетенції яких належить реалізація програм для кривдників в області.

До обговорення основних питань семінару запрошені: Козуб Лідія Іванівна -  національний експерт з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та Волинець Наталія Іванівна - сертифікований тренер програм для кривдників, практичний психолог по роботі з різними видами травматизацій та залежностей.

Важливий аспект реалізації заходів щодо запобігання та протидії домашнього насильства - це робота з усіма членами родини, у тому числі з кривдником, яка є суттєвою умовою подолання негативної сімейної ситуації, а також ресурсом для виходу з небажаних обставин.
Робота з кривдником спрямована на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків.

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» завдання з організації та проведення роботи з особами, які вчиняють домашнє насильство покладається на місцеві державні адміністрації (включаючи забезпечення фахівцями, приміщеннями та ресурсами).

Виконання програм для кривдників забезпечують фахівці, які пройшли відповідне навчання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини