Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:28:17

Канікули для розвитку. Як школам з користю використати міжнавчальний період?

10.06.2021   09:04Агенцiя

Як із користю використати міжнавчальний період громадам та школам? Це питання обговорили на онлайн семінарі експерти Програми «U-LEAD з Європою» із фахівцями громад на базі Чернігівського регіонального офісу Програми.

«Ключова ціль – покращити якість освітньої послуги. Про цю можливість для шкіл та для управлінців, ми детально розповіли понад 170 представникам громад 6 областей. Гарні практики та помилки – все це наші експерти роз’яснили та відкоментували», - наголошує Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

На семінарі обговорили заходи для покращення організації освітнього процесу в умовах карантинних обмежень, проведення інституційного аудиту та можливості розробки стратегію розвитку освіти. Сергій Дятленко, експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою» навів результати соціального опитування батьків та вчителів про проблеми дистанційного навчання. Це поганий інтернет, відсутність техніки, невміння навчатись самостійно та відсутність контролю.

«Дослідження показало ключові проблеми, і сьогодні у нас є три місяці для їх розв’язання. Закупити техніку, навчити нею користуватись, забезпечити якісний інтернет, підняти рівень цифрової грамотності вчителів та дітей можливо за такий короткий час», - переконує Сергій Дятленко.

Олена Заплотинська, керівниця ініціативи із забезпечення якості освіти проєкту SURG(e) детально розповіла про інституційний аудит закладів та його вплив і важливість. Якість освіти це не лише відгуки про заклад та близькість до школи, як вважає більшість батьків, це і якість організації процесу навчання, яка дозволяє здобути освіту.

«Ми працюємо з педагогами в напрямку стратегії, педагогічної доброчесності, підготовки до інституційного аудиту. Є запити від шкіл і це значно мотивує нас до роботи. Влітку запланували роботу по складанню річного плану, а зараз чекаємо результатів перших аудитів шкіл», - розповідає Світлана Чернякова, директорка Прилуцького центру професійного розвитку педагогів.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини