Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 вересня, 13:19:20

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару

13.05.2021   15:00Агенцiя

11 травня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати, Аграрного союзу України та компанії «Profi club».

З-поміж іншого йшлося про типові труднощі під час перевірок контролюючими органами операторів ринку, котрі працюють у сфері забезпечення харчуванням закладів освіти.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, який був серед спікерів, під час свого виступу ознайомив присутніх з основними вимогами до організації харчування дітей в освітніх закладах, із законодавчою базою щодо здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства та з переліком заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, які планово або позапланово здійснюють фахівці Держпродспоживслужби.

За словами Юрія Павлішена, є базові вимоги до суб’єктів господарювання, що надають послуги з харчування дітей, зокрема, наявність реєстрації оператора ринку, закупівля харчових продуктів у зареєстрованих виробників (постачальників) або тих, хто має експлуатаційний дозвіл, відповідність законодавчо визначеним санітарно-гігієнічним нормам, розроблена і впроваджена на виробництві система НАССР.

Також доповідач зупинився на положеннях нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, у якому важливу роль відіграють нові підходи до організації харчування школярів. Зокрема, документ визначає  основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів, правила облаштування обідніх зон згідно із санітарним законодавством.

Учасники вебінару дізналися і про затверджені у березні цього року норми та Порядок організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Юрій Павлішен також розповів про  форми заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів і відповів на численні запитання учасників зібрання.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03

У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором?

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22

Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15

Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14

У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».

«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12

16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.