Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:41:13

Відбувся семінар "Територіальні громади в контексті реформи субрегіонального рівня"

26.03.2021   13:15Агенцiя

25 березня перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш разом із головою Чернігівської районної ради Миколою Силенком та директором Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександрою Хомик взяли участь у семінарі «Територіальні громади в контексті реформи субрегіонального рівня».

Захід для очільників територіальних громад Чернігівського району, у складі якого Чернігівська, Городнянська, Остерська міські ради; Березнянська Гончарівська, Деснянська, Любецька, Олишівська, Куликівська, Михайло-Коцюбинська, Добрянська, Седнівська, Ріпкинська, Козелецька селищні ради; Іванівська, Киїнська, Киселівська Кіптівська, Новобілоуська, Тупичівська сільські ради, відкрив директор центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Володимир Бойко.

Звертаючись до учасників семінару перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш наголосила на тому, що керівництво обласної ради відкрите до спілкування з людьми і не прив'язується до визначених годин прийому громадян та готове разом із усіма представниками громад спільно працювати над вирішенням нагальних питань в інтересах розвитку Чернігівщини.

Учасники заходу вели мову про те, що реформа децентралізації відбувається, а законодавча база відстає, тому аби реформування проходило синхронно з вимогами та потребами суспільства необхідно насамперед внести зміни до Конституції. Суттєвого перегляду потребує низка важливих законів.

Юрій Ганущак, який є одним із розробників теорії децентралізації та територіальної організації виконавчої влади, під час семінару детально проаналізував зміст законопроєктів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», ознайомив присутніх із складовими проєктів законодавчих актів щодо адміністративно-територіального устрою України. За словами виступаючого, зараз настав час для інтелектуального законодавства, у якому місцевому самоврядуванню відводилася роль не «молодшого брата», а партнера.

Експерт з питань місцевого самоврядування поінформував про критерії та принципи розмежування повноважень між державними і самоврядними органами, функції та основи організації виконавчої і представницької влад та інші важливі теми, які виникли в учасників семінару за короткостроковою програмою.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини