Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:29:08

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

22.02.2021   14:53Агенцiя

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості.

19 лютого експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади.

На зустріч із педагогічним колективом школи с. Кувечичі говорили про оптимізацію освітнього процесу на територіальному рівні та життя в нових умовах реформування освіти - питання які турбують педагогів, керівництво школи та управління освіти Новобілоуської ТГ.

В селі Рудка більше акцентували на важливості освітнього потенціалу шкіл та з'ясовували конкурентні переваги в порівнянні з сусідніми освітніми закладами. Що важливо врахувати: 1) якість освіти; 2) рівень менеджерського вміння; 3) вчителі та галузь; 4) інфраструктура.

В громаді робоча група вже обговорювала деталі плану реформування освітньої мережі, базуючись на попередньому аналізі існуючої освітньої мережі та враховуючи напрацьовані критерії якості освіти.  

Тільки завдяки реформи освітньої мережі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям громади. Тому важливо розробити план розвитку освітньої мережі, із чітким прорахунком спроможності громади її утримувати у майбутньому.

Учасники зустрічей погодилися, що потрібно робити спільні кроки для нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади, брати спільну відповідальність та впроваджувати плани в життя.
 
Метою проекту “Захист інтересів громад через управління конфліктами”, що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є  участь громадян в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини