Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:02:24

Зимові канікули для учнів шкіл Чернігова триватимуть з 31 грудня по 10 січня

16.12.2020   13:20Агенцiя

Навчальний процес у закладах загальної середньої освіти Чернігова в цьому році завершується 30 грудня - і розпочинаються зимові канікули. Про це повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура 15 грудня.

- Останній день навчання в цьому році – 30 грудня. Канікулярний період буде тривати до 10 січня. Потім уже повернемось до освітнього процесу, але з урахуванням постанови, яка була прийнята Урядом 9 грудня і яка передбачає з 8 січня заборону відвідування загальноосвітніх закладів, крім дошкільних. Якщо нічого не зміниться, освітній процес буде організовано у дистанційному режимі повністю для всіх здобувачів освіти загальноосвітніх навчальних закладів, - зазначив Василь Білогура у коментарі журналістам.

Окрім цього, учні 1-4 класів з 28 грудня по 30 грудня теж займатимуться за дистанційною формою.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на щотижневій розширеній нараді, звертаючись до чернігівців, повідомив, що не втручався в рішення освітян, але вважає його відповідальним. Питання можливого повернення до звичайної очної форми навчання для учнів 5-11 класів на останні три тижні цього року все-таки розглядали на раді директорів шкіл міста. Як аргумент - щоб діти поздавали необхідні тестування за півріччя. Але ризики визнали вагомішими.

- Ризики прості. Це додатково щодня кілька тисяч дітей їздили б у громадському транспорті, тобто збільшилося б навантаження на нього у години пік. Окрім цього, природа розповсюдження ковіду – кількість контактів. Якщо більше людей контактує один з одним, хвороба передається швидше. Але директори шкіл порадилися і вирішили залишити дистанційну форму навчання на останні три тижні року. І я переконаний: якщо розірвати ланцюг передачі інфекції за рахунок карантинних заходів – локдауну у січні – відбудеться стабілізація по темпу приросту кількості хворих, - зазначив він.

***

Начальник управління освіти міськради також нагадав, що з 5 по 19 січня 2021 року розпочинається реєстрація на пробну сесію ЗНО. Саме пробне ЗНО заплановане на 10 квітня, і проводитиметься в один день по всім предметам. Тому кожен учасник зможе спробувати свої сили тільки з одного навчального предмета. Новинкою буде те, що учасники зможуть, зареєструвавшись на відповідному сайті, завантажити зошити з усіх предметів і перевірити рівень своїх навчальних досягнень.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.