Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:55:53

З наступного року в Чернігові втілюватимуть програму "Безпечний заклад освіти"

04.12.2020   14:50Агенцiя

У Чернігові рішенням Чернігівської міської ради затверджена Програма «Безпечний заклад освіти» на 2021-2024 роки. Відповідне рішення міськради прийняте 1 грудня на засіданні 2-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання.

Ця міська програма спрямована на забезпечення безпечних умов у закладах освіти міста відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні, ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».

Наразі у Чернігові налічується 32 заклади загальної середньої освіти, у яких навчається 29844 учні. ЗЗСО № 1, 2, 3, 11, 12, 15, 19, 22, 29, 30, 32, 33, 34, 35 є закладами загальної середньої освіти з найбільшою чисельністю учнів (від 1000 до 1700 учнів). У кожному з перерахованих закладів освіти працює від 80 до 120 працівників.

Оснащення будівель закладів освіти системами безпеки дозволить забезпечити умови збереження життя і здоров’я як дітей, так і працівників; убезпечити майно закладів освіти, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста, від пошкодження, актів вандалізму та крадіжок, дозволить адміністрації більш ефективно здійснювати контроль за освітнім процесом.  

Серед основних заходів, передбачених цією Програмою - виконання ремонтних робіт з улаштування автоматичних систем протипожежного захисту, охоронної сигналізації з подальшою передачею сигналів на пульт централізованого спостереження; улаштування контролю доступу учнів і персоналу закладу до будівлі. Крім того, передбачено влаштування зовнішньої та внутрішньої системи відеоспостереження у будівлях ЗЗСО з облаштуванням диспетчерського пункту, з подальшою передачею сигналів на пульт регіонального підрозділу національної поліції.

У рамках заходів Програми передбачене також застосування програмного забезпечення, зокрема, електронного щоденника, який дозволяє контролювати освітній процес як з боку адміністрації закладів, так і батьків.

Крім того, можливе втілення окремих соціальних послуг для учнів, а саме - використання індивідуальних учнівських карток-перепусток, які дозволять розраховуватись за харчування та за пільговий проїзд у міському транспорті.

Фінансування Програми заплановане за рахунок коштів міського бюджету, коштів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на соціально-економічний розвиток та інших джерел, не заборонених законодавством.

Загальний обсяг коштів міського бюджету на виконання Програми орієнтовно складатиме загалом 50 млн грн на 4 роки.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини