Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:13:35

Громади отримують експертну підтримку щодо організації управлінської діяльності

24.11.2020   15:30Агенцiя

Як побудувати ефективну структуру апарату та виконавчого комітету ради; правильно припинити повноваження голів місцевих рад; на які посади в органи місцевого самоврядування потрібно проводити конкурс, а де можна здійснити переведення; вимоги щодо віку та освіти посадових осіб місцевого самоврядування, – це далеко неповний перелік питань, які цікавили учасників дистанційного навчання «Основні питання організації роботи рад та їхнє організаційно-кадрове забезпечення», яке проходило 23 листопада.

Вебінар організований Центром підвищення кваліфікації спільно з Програмою Ради Європи Рада Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні»
 
До спілкування в режимі онлайн запрошувалися керуючі справами, начальники та спеціалісти оргвідділів, відділів (секторів) управління персоналом апаратів виконкомів рад територіальних громад області.

«Останні п’ять років ми працюємо в дуже динамічному середовищі, де норми законодавства часто виникають з практики функціонування об’єднаних територіальних громад. Але в своїй роботі ми продовжуємо керуватися відповідними положеннями Законів України “Про місцеве самоврядування” та “Про службу в органах місцевого самоврядування”», – наголосила експерт Школи управління людськими ресурсами Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» Наталія Гнидюк.

Вона детально зупинилася на змінах, які вносяться в організаційну структуру ради нового скликання, та порядку утворення уповноважених структурних підрозділів (або осіб), необхідних для реалізації повноважень органів місцевого самоврядування (місцевий фінансовий орган, уповноважений з питань запобігання корупції). Учасники зустрічі отримали детальні рекомендації щодо виборних посадових осіб в органах місцевого самоврядування. Мова йшла про набуття та припинення повноважень, дотримання встановлених законодавством соціальних гарантій та документальне оформлення відповідних кадрових рішень.

Учасники навчання схвально оцінили його інформаційне та практичне наповнення. На їхню думку, отримані рекомендації сприятимуть вирішенню проблемних питань, пов’язаних з реорганізацією органів місцевого самоврядування. Наприклад, щодо утворення комісій з реорганізації; звільнення посадових осіб в радах, що ліквідуються; внесення відповідних записів до трудових книжок; прийняття працівника на роботу в орган місцевого самоврядування шляхом конкурсу або переведення. В останньому випадку експерт наголосила, що переведення повинно відповідати потребам перш за все рад та рекомендувала організувати стажування або принаймні провести співбесіду з такими працівниками.

В свою чергу Центр підвищення кваліфікації і надалі приймає пропозиції щодо висвітлення питань, які найбільше хвилюють представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Просимо залишати свої побажання в мессенджері офіційної сторінки Центру на Facebook або надсилати на електронну пошту Центру.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини