Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:29:15

Відбулась секція працівників психологічної служби ЗП(ПТ)О Чернігівщини

12.11.2020   12:53Агенцiя

11 листопада відбулась секція працівників психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти області «Оcобливості психологічного супроводу у створенні безпечного освітнього середовища в Куликівському професійному аграрному ліцеї» у формі вебінару на платформі ZOOM.

Учасники ознайомились із створеним безпечним освітнім середовищем та організацією освітнього процесу для здобувачів освіти у Куликівському професійному аграрному ліцеї, розглянули питання надання освітніх послуг із дотриманням прав психологічної, екологічної та інформаційної безпеки здобувачів освіти, було здійснено діяльность з обміну досвідом визначеного питання.

З привітальним словом вебінар відкрив директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Гріненко В.В. Він також зупинився на організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти в умовах дистанційного навчання.

Заступник директора Куликівського професійного аграрного ліцею Єрко Г.М. також привітала учасників секції та розповіла про оcобливості організації взаємодії всіх учасників освітнього процесу у створенні безпечного освітнього середовища у ліцеї. Мартиненко І.В., практичний психолог Куликівського ПАЛ провела віртуальну екскурсію «Кабінет психолога в безпечному освітньому просторі» та тренінгове заняття «Вирішуємо конфлікти».

Практичний психолог Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування Половинник А.Р. наголосила на необхідності розуміння і випрацьовування м’яких навичок в учасників освітнього процесу - «Soft skills та hard skills працівника психологічної служби для створення безпечного освітнього середовища».

Про організацію психологічного супроводу освітнього процесу в умовах дистанційного навчання розповіла практичний психолог Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Бичик Л.М.

До роботи секції підключилася кандидат психологічних наук, викладач психолого-педагогічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Ляховець Л.О, яка розповіла про статеве виховання та безпеку у відносинах. Методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Поклад С.В. наголосила на пріоритетних напрямках роботи працівників психологічної служби закладів професійної освіти та окреслила проблему попередження та запобігання психотравмуючих ситуацій в освітньому процесі.

На секції було згадані активні дистанційні форм і методів роботи , використаних у різних напрямках роботи, в тому числі онлайн сервісів Google Classroom, Canva, Piktochart, Online Test Pad тощо. Робота секції проходила у колективному обговоренні проблеми збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу, формування у них стресостійкості, позитивного мислення та створення безпечного освітнього середовища в закладі професійної освіти.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини