Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:14:08

Нові територіальні громади: особливості перехідного періоду

02.10.2020   08:34Агенцiя

Яким чином працювати новоствореним територіальним громадам, як провести реорганізацію органів місцевого самоврядування в рамках чинного законодавства, вирішити кадрові питання, підготувати та провести перші сесії, – саме про це йшлося під час дистанційного навчання «Нові територіальні громади: організаційні питання перехідного періоду», проведеного Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 1 жовтня.

До участі запрошені голови, секретарі, бухгалтери, землевпорядники рад (Бахмацької міської, Ріпкинської, Седнівської, Ладанської, Березнянської селищних, Яблунівської, Крутянської, Дмитрівської сільських рад).

Увага присутніх акцентувалася на особливостях законодавства щодо обрання/призначення посадових осіб місцевого самоврядування; інвентаризації та передачі майна органів місцевого самоврядування; взаємодії з органами державної влади. Водночас обговорювалися питання врегулювання трудових відносин під час об’єднання територіальних громад.

Окрім цього, учасники зустрічі розглянули низку питань, пов’язаних з формуванням старостинських округів, призначенням старост, реалізації їхніх повноважень та представництва інтересів жителів села у виконавчих структурах рад. В цьому контексті говорилося і про нюанси взаємодії голів та старост громад. Бо бути обраним очільником громади – це одне, а організувати процес управління, розподіляти обов’язки, контролювати їх виконання – це вміння, яким не навчають в закладах освіти. Тому питання взаємної довіри в цих відносинах виходить на перший план.

Вебінар проходив  в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини