Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:35:36

Визначено лавреатів обласних освітніх премій імені Софії Русової та Георгія Вороного за 2020 рік

17.09.2020   14:26Агенцiя

16 вересня відбулося спільне засідання Колегії управління освіти і науки обласної державної адміністрації і постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери щодо визначення лавреатів обласних Премій імені Софії Русової та імені Георгія Вороного, якими щорічно нагороджують кращих працівників середньої та вищої освітньої ланки Придесення.

В ході зібрання, що розпочалося сьогодні наприкінці робочого дня в обласній освітянській установі, народні обранці разом з головою профільної комісії Сергієм Журманом та членами Колегії на чолі з начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Миколою Конопацьким і його заступницею Оленою Соронович уважно розглянули та обговорили всі запропоновані кандидатури номінантів та, із врахуванням високих професійних, людських, креативно-творчих якостей і здобутків кожного, визначили лауреатів шляхом голосування.

Наголосимо, що цього року від місцевих органів управління освітою, органів місцевого самоврядування та закладів освіти області на розгляд Колегії було подано 39 матеріалів про професійні досягнення кандидатів, які претендендували на нагородження згаданими преміями. Саме з їх числа обрано 20 лавреатів Премії імені Софії Русової - кращих представників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів Чернігівщини. В числі ж п'яти відібраних шляхом голосування володарів Премії імені Георгія Вороного, яка вручається педагогічним працівникам вищих навчальних закладів, також – кращі із кращих наставників, які ідуть в авангарді навчально-освітнього процесу та наукової діяльності у вищих навчальних закладах Чернігівщини.

Як і було наголошено, нагородження лауреатів відбудеться під час урочистостей з нагоди професійного свята - Дня працівників освіти, який традиційно відзначається в першу неділю жовтня.

Довідково. Щорічна обласна Премія імені Софії Русової присуджується педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до Положення, затвердженого рішенням шостої сесії обласної ради п'ятого скликання від 29 листопада 2006 року.

Щорічною обласною Премією імені Георгія Вороного нагороджуються педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти відповідно до Положення, затвердженого рішенням другої сесії обласної ради шостого скликання від 30 грудня 2010 року.

Нагороджені отримують звання лавреата, диплом та грошову винагороду у розмірі п'яти прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного календарного року.

Починаючи з 2007 року Премія імені Софії Русової була присуджена 230 найкращим педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти, а Премію імені Георгія Вороного з 2011 року отримали 45 науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.