Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:33:26

Професійне навчання – крок до здійснення мрій

15.09.2020   16:11Агенцiя

У цьому переконаний Кирило Федосов з села Роїще, що на Чернігівщині. Ще з раннього дитинства у хлопця була мрія… Він хотів бути токарем, як його тато. І наразі втілити задумане у життя юнаку допомогла служба зайнятості.

15 вересня Кирило за направлення Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості розпочав навчання за професією токар ІІ-ІІІ розряду.

Навчатиметься він шляхом поєднання очної та дистанційної форм з онлайн-підключенням педагогів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Протягом дев’яти місяців юнак навчиться виконувати токарне оброблення деталей, опанує основи креслення, дізнається секрети обробки металу на сучасних металообробних верстатах тощо. А здобуті знання закріпить на практиці безпосередньо на робочому місці, яке гарантує ПрАТ Чернігівський механічний завод.

Роботодавець задоволений попередньою співпрацею зі службою зайнятості. Адже, як показує досвід, безробітні, що пройшли навчання за направленням служби зайнятості, мають хороші знання, практичні навички та відповідають вимогам сучасного ринку праці, а це, в свою чергу, гарантує якісне укомплектування вакансій.

Довідково: Служба зайнятості організовує професійне навчання за професіями та спеціальностями, які користуються найбільшим попитом у роботодавців. Безробітні вчаться як у навчальних закладах області, так і за її межами, в тому числі у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Зокрема, на сьогодні роботодавці області потребують 12 токарів, а саме: у Прилуках, Ніжині, Чернігові та Носівці.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини