Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:03:24

Муляр – професія на всі часи

25.08.2020   09:23Агенцiя

Муляр – це робітник, який бере участь у зведенні та ремонті житлових будинків, мостів, промислових та інших споруджень із природних і штучних будівельних матеріалів. Саме представники цієї професії втілюють у життя ідеї архітекторів та проектувальників і відповідають за комфорт, зручність та довговічність будівель.

Муляр робить кладку несучих стін, фундаменту, арок, зводів, колон, монтаж у кам’яних будівлях залізобетонних балок, плит перекриття, сходових маршів, балконних плит, бере участь в установці віконних і дверних коробок, робить конопатку і заливання швів у збірних залізобетонних конструкціях. А ще - він повинен мати хоча б загальне уявлення про суміжні професії: монтажника і стропальника. Володіти ними не обов'язково, але бажано. Така універсальність завжди вітається роботодавцями.

На ринку праці робітники цієї професії завжди затребувані і попит на них стабільний. Муляри знаходять роботу в будівельних організаціях, на підприємствах та в установах різних форм власності, наприклад домобудівних комбінатах, ремонтних і житлових управліннях тощо. Вони можуть відкрити власну справу і працювати на себе.

Протягом січня-серпня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 20 вакансій муляра із заробітною платою від 5 до 12 тис. грн. За цей час службою зайнятості укомплектовано 14 таких вакансій.

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професію «муляра» в ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей», а також Харківському, Рівненському та Луганському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання 4-6 місяців.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру (філії) зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини