Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:12:52

У Ніжинській громаді пройшов тренінг з діяльності Піклувальних рад при закладах освіти

17.08.2020   12:59Агенцiя

14 серпня у Ніжинській громаді пройшов міні-тренінг з діяльності Піклувальних рад при закладах освіти для освітян, представників міської ради, членів дорадчих органів, активних батьків та громадськості.

Під час тренінгу його учасники ознайомились з основами відкритості бюджетної інформації, дізнались про права піклувальної ради, обговорили практичні питання її діяльності. Також спланували майбутнє висвітлення діяльності закладів освіти та самої піклувальної ради. А під час виконання вправ учасники тренінгу обговорили можливі ідеї проєктів для освітніх закладів. А також спробували скласти план діяльності із зазначенням можливих партнерів та виклнавців за різними напрямками реалізації проєктів.

Діяльність здійснюється в межах реалізації проєкту «Діємо» за менторської підтримки експертки Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Тетяни Романової.

Як розповіла експертка Партнерства Тетяна Романова: «Головна мета цього проєкту – посилення в об’єднаних громадах прозорості та відкритості у сфері освіти і медицини. В тому числі й через створення піклувальних рад при закладах освіти. І від того, наскільки активними будуть члени Піклувальних рад, настільки й ефективна буде їх діяльність як для самої школи, так і для всієї громади».

Нагадаємо, що 29 квітня 2020 року на сесії міської ради було прийнято рішення щодо створення піклувальних рад при закладах загальної середньої освіти в Ніжинській громаді. І до 1 вересня має завершитись процес створення піклувальних рад та затвердження їх персонального складу.

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», піклувальна рада:

- аналізує та оцінює діяльність закладу загальної середньої освіти і його керівника;

- розробляє пропозиції до стратегії та перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти та аналізує стан їх виконання;

- сприяє залученню додаткових джерел фінансування, що не заборонені законом;

- проводить моніторинг виконання кошторису закладу освіти і вносить відповідні рекомендації та пропозиції, що є обов’язковими для розгляду керівником закладу загальної середньої освіти;

- має право звернутися до центрального органу виконавчої влади із забезпечення якості освіти щодо проведення позапланового інституційного аудиту закладу освіти;

- може вносити засновнику закладу освіти подання про заохочення керівника закладу освіти або притягнення його до дисциплінарної відповідальності з підстав, визначених законом;

- здійснює інші повноваження, визначені установчими документами закладу освіти.

Окрім того, нагадуємо, що наразі триває набір до Піклувальних рад при кожному закладу освіти Ніжинської громади. Якщо ви активні батьки чи представник громадського сектору і бажаєте брати участь у розвитку школи – запрошуємо до Піклувальної ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.