Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:35:23

Розпочались навчання для пожежних-добровольців

21.05.2020   13:32Агенцiя

21 травня в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області в рамках проекту "Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних громадах України - Наступний крок" в режимі відеоконференції відбулось урочисте відкриття обласної частини проекту, який організований Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща та фінансується програмою "ULEAD з Європою".

Проект має на меті допомогти створити добровільні пожежні команди у вибраних громадах Харківської, Тернопільської, Чернівецької областей та підтримати існуючі добровільні пожежні команди у громадах Рівненської та Чернігівської областей. Від Чернігівщини у проекті приймають участь Сосницька селищна, Височанська, Плисківська та Тупичівська сільські об’єднані територіальні громади.

В рамках проекту буде організоване теоретичне та практичне навчання з медичної допомоги для пожежних-добровольців на базі навчальних пунктів.

На початку з привітальним словом до всіх присутніх звернувся заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.
"У минулому році ми разом з Вами брали участь у проекті "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України", по 12 добровольців з кожної громади пройшли навчання на навчальному пункті Управління, були розроблені плани безпеки громад.

Кожна громада потурбувалася про своїх добровольців, було придбано пожежно-рятувальне спорядження та інвентар, Посольство Республіки Польща передало ще по 4 комплекти форми для кожної громади, відремонтовані або продовжуються ремонти пожежних депо у Високому, Плисках, Чорнотичах, Дяговій. Добровольці активно беруть участь у гасінні пожеж на території своїх громад. Тобто кожна громада і разом з нею пожежна охорона розвивається і йде вперед", - зазначив Олександр Нагуло.

Після урочистої частини для пожежних-добровольців розпочалось теоретичне навчання, під час якого вони отримають достатній рівень знань та будуть готові до виконання дій за призначенням на території своїх територіальних громад.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.