Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:28:08

Линовицька громада продовжує роботу над розробкою стратегії розвитку

23.04.2020   11:50Агенцiя

У середу, 22 квітня відбулося третє засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Линовицької об’єднаної територіальної громади. Методичну та експертну підтримку у роботі над стратегічним документом громаді надає Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, зазначила: «Продовжуємо працювати дистанційно та підтримувати об’єднані територіальні громади Чернігівщини у їх діяльності. Карантин пришвидшив процес інтеграції ОТГ у віртуальний простір та змусив користуватися сучасними засобами зв’язку. Думаю, що створений в режимі онлайн стратегічний план розвитку Линовицької громади враховуватиме інноваційні технології та розвиток».

Координує та модерує роботу над стратегією розвитку Володимир Бойко, експерт з регіонального розвитку Чернігівського РО. Він розповів про завдання третього засідання та що учасники мають отримати в підсумку роботи. «Третє засідання – це інтерактивна робота учасників групи. Будемо визначати потенціали громади та проблеми, які потім трансформуємо в завдання, напрацюємо проектну структуру цілей та завдань», - зазначив експерт. І додав, що стратегія розвитку – це завдання для самої громади, які можна реалізувати на місцевому рівні.

У роботі над стратегією розвитку взяв участь Віталій Нестерко, Линовицький селищний голова.

Робоча група розпочала засідання з обговорення стратегічного бачення та результатів SWOT-аналізу з врахуванням правок та пропозицій, що поступили від жителів громади. В результаті вдосконалили формулювання та доповнили результати дослідження.
Стратегічне бачення сформулювали так «Линовицька територіальна громада – центр сучасного сільськогосподарського виробництва та переробки на межі Чернігівщини та Полтавщини, край неперевершеної краси природи та туристично привабливий, що розвиває кращі соціальні, економічні, культурні традиції своїх славетних земляків – шотландських графів та грузинських князів. Впорядкована, комфортна громада із розвинутою якісною інфраструктурою та модерною сферою послуг, де діють прозорі та чесні правила для зовнішніх і внутрішніх інвесторів, малого бізнесу, край, де живуть відповідальні, ініціативні, доброзичливі, відкриті до світу люди, дбайливий до майбутніх поколінь».

Учасники працювали над визначенням потенціалів громади та її проблемами. Традиційно кількість проблем значно перевищила потенційні можливості. «З потенціалами працювати складніше, ніж над проблемами. Перспективи ми бачимо гірше, ніж проблеми. І спостерігається подібне не лише у Линовицькій громаді», - відмітив Володимир Бойко.

Далі в процесі роботи кожна проблема знайде своє відображення у завданні, деякі проблеми зникнуть через глобальність або невідповідність місцевому масштабу. Інші втратять актуальність через незначущість або відсутність змісту. В результаті робоча група отримає основу структури цілей та завдань стратегії розвитку Линовицької громади. Після внесення коригувань, уточнення та обробки інформації разом з експертами Чернігівського РО, у громаді буде оголошено збір проектних ідей серед жителів громади. Всі проектні ідеї будуть розглянуті робочою групою, розібрані та систематизовані.

Завершуючи засідання, Ірина Кудрик подякувала учасникам за активну роботу, побажала не обмежуватися реаліями сьогоднішнього дня, а ділитися мріями та шукати ідеї, які допомагатимуть створити дійсно квітучу та економічно розвинену громаду.

Чернігівський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою"

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини