Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:48:15

Дистанційно про електронний документообіг та надання адміністративних послуг

11.04.2020   13:28Агенцiя

Чи можна електронний документообіг здійснювати дистанційно? Що необхідно для його запровадження? Як працюватимуть старостати за таких умов? Чи є механізм проведення сесії ради дистанційно, який дозволяє визнавати її рішення легітимними? Чи існує в Україні практика дистанційного надання адміністративних послуг?

Такі та інші питання задавали учасники семінару «Запровадження системи електронного документообігу в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, віддаленого надання адміністративних послуг», що проводився  Чернігівським центром підвищення кваліфікації для Борзнянська, Городнянської, Корюківської, Мринської, Новобасаньскої, Сосницької, Плисківської ОТГ. 

Виствітлювалися такі питання: «Електронний документообіг як складова системи “Електронного урядування”», «Етапи проходження документів в системі електронного документообігу TDoc-2.0», «Практичні аспекти запровадження системи електронного документообігу в роботі органів місцевого самоврядування», «Можливості віддаленого надання адміністратвиних послуг та співпраці ЦНАПів області».

Проводили навчання Олександр Клименок – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Чернігівської облдержадміністрації, Юрій Стальніченко – секретар Менської міської ради, Ігор Кот – завідувач сектору комп'ютерного забезпечення та супроводження електронних сервісів, управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.