Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:02:00

Розпочалася електронна реєстрація дітей до перших класів

20.02.2020   09:31Агенцiя

У Чернігові впроваджена електронна реєстрація дітей до перших класів.

Деталі про новації при зарахуванні першачків до школи та про те, що слід знати батькам, у прямому ефірі програми «Тема дня» телеканалу UA: Чернігів розповіли заступниця начальника управління освіти Чернігівської міської ради Олена Горна та головний спеціаліст управління Олександр Мельниченко.

Зокрема, Олена Горна нагадала, що з 2018 року відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України у місті діє чітко визначений порядок зарахування дітей до школи. Усі діти зараховуються виключно на вільні місця, тобто батьки можуть обирати будь-який заклад освіти, але умовою для зарахування є наявність вільних місць. Крім того, встановлена першочерговість для зарахування. У першу чергу зараховуються ті діти, які проживають в мікрорайоні, батьки яких навчалися в цьому закладі або навчаються їхні брати чи сестри. Також право на першочергове зарахування мають діти з особливими потребами.

Запровадження електронної реєстрації – це пілотний освітній сервіс, запропонований Міністерством. Завдяки йому створюється реєстр майбутніх першокласників. А це дуже важливо, оскільки при реалізації Нової Української школи держава виділяє кошти на закупівлю необхідного дидактичного обладнання та меблів. Тож напередодні нового навчального року потрібно знати точну кількість першачків та кількість перших класів з тим, щоб вчасно провести процедуру закупівель.

Електронна реєстрація розпочалася з січня і триватиме до 31 травня. На сьогодні вже подана 551 заява від батьків майбутніх першокласників, це близько 25% від тієї кількості учнів, яка очікується.

Тож, щоб зареєструватися необхідно зайти на відповідний сайт за посиланням https://school.isuo.org/. У розділі «Підтримка» є всі детальні інструкції як для батьків, так і для педагогів ЗЗСО.

Важливо, що батькам потрібно не тільки зареєструватися в електронній черзі, а й подати оригінали необхідних документів безпосередньо до обраного закладу освіти. Прийом таких документів у школах стартуватиме з 1 квітня.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини