Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:17:30

Про ефективне управління людьми дізналися представники громад Чернігівщини

19.02.2020   11:42Агенцiя

У вівторок, 18 лютого у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся тренінг на тему «Управління людськими ресурсами в ОТГ». Учасниками заходу стали представники об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, у вступному слові розповіла про діяльність Програми та підтримку процесу реформування органів місцевого самоврядування. «Основна наша увага найближчим часом буде приділена розвитку людського потенціалу об’єднаних територіальних громад», - підкреслила вона. І додала, що тема семінару «Управління людськими ресурсами» є дуже важливою, оскільки люди – це найціннішій ресурс громади.

"Саме людський ресурс є найбільш важливим для кожної громади. Можна мати територію, інфраструктуру та інші ресурси, але для ефективного розвитку ОТГ потрібні люди. Не даремно одним з найважливіших критеріїв спроможності громади є кількість жителів ОТГ, чисельність дітей та людей працездатного віку", - сказала Ірина Кудрик.

Тренінг проводила Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО. Вона зазначила: «Ефективна взаємодія з людьми, якісні управлінські навички - одне з найважливіших вмінь для сучасного керівника та управлінця. Сьогодні будемо вчитися ефективному управлінню кадрами. Аби кожному було комфортно на робочому місці та в колективі, трудові відносини були правильно оформлені та не виникало організаційних питань».

В ході навчання учасники ознайомилися із теоретичними та практичними аспектами управління людськими ресурсами, розглянули роль керівника кадрової служби в місцевому самоврядуванні згідно змін у законодавстві. Також були надані роз’яснення стосовно процедури прийому на службу в органи місцевого самоврядування та порядку припинення служби в ОМС.

Спільно із тренеркою представники громад обговорили питання мотивації працівників, їх професійного розвитку, дисциплінарної відповідальності та дотримання вимог антикорупційного законодавства.

Представники громад розповіли про власний досвід створення кадрової служби, поділилися труднощами, з якими їм довелося стикнутися. Серед найбільших викликів називали – кадровий голод, відсутність чітких інструкцій та велике навантаження на працівників кадрової служби.

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою»

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини