Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:56:47

Освітній портал державної служби зайнятості - новий проєкт для успішного працевлаштування українців

20.01.2020   09:11Агенцiя

Нещодавно державна служба зайнятості запустила освітній портал, на якому можна безкоштовно пройти онлайн-курси для роботодавців, населення та працівників служби зайнятості. Про те, як він працює сьогодні, наша розмова з начальницею відділу організації профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Мариною Кривопалою.

- Перш за все, хочу наголосити, що служба зайнятості, підтримуючи тенденції до розвитку електронних сервісів, сьогодні позиціонує себе як сервісна установа нового формату. Так, для її клієнтів наразі доступні електронна черга, електронні кабінети роботодавця та шукача роботи, онлайн-платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри.  А нещодавно служба зайнятості запустила сучасний освітній портал, який допоможе шукачам роботи та роботодавцям розвивати власні навички, затребувані на ринку праці, отримати нові компетенції щодо пошуку роботи та підбору кадрів. Завдяки новому сервісу матимуть змогу підвищувати свій фаховий рівень і працівники служби зайнятості. Наразі освітній портал працює в тестовому режимі і на ньому доступно 9 курсів. Та це не межа, на сайті будуть впроваджуватися нові освітні програми, розроблені спільно з роботодавцями, проводитимуться вебінари та дистанційне навчання. Частину курсів готуватимуть Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. До речі, це навчальні заклади, які спеціалізуються на професійному навчанні саме дорослого населення. Більшість матеріалів розміщуватимуться у відеоформаті. Це буде найбільша база можливостей.

- То які ж курси доступні на сьогодні?

- Наразі всі зацікавлені громадяни, в тому числі й шукачі роботи, можуть пройти такі курси: «Створення резюме на сайті», «Як знайти роботу своєї мрії», «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості», «Як започаткувати власну справу», «Практичний курс «Як відкрити власну справу: бджільництво». Для роботодавців цікавими будуть курси – «Підготовка професійних кадрів на запити роботодавців» та «Покрокові дії щодо добору працівників». Там міститься корисна інформація про послуги служби зайнятості, які допоможуть швидше задовольнити потребу в кадрах, не витрачаючи власних коштів. А от самі фахівці служби зайнятості можуть розвивати та удосконалювати свої знання і навики на курсах «Майстерність спілкування з різними клієнтами» та «Кар’єрний радник».

- Що ви можете сказати щодо наповнення цих курсів?

- По наповненню курси різні – деякі складаються з одного модуля, але більшість мають по декілька взаємопов’язаних частин. До того ж, є модулі навчальні та тестові, які дозволяють перевірити якість засвоєння матеріалу. Навчальні модулі складаються з відеолекцій, які супроводжуються презентаціями, схемами тощо. Щодо спікерів, то це досвідчені висококваліфіковані фахівці, які добре знаються на тих питаннях, про які розповідають.    Приміром, спікером відеолекцій практичного курсу «Як відкрити власну справу: бджільництво» є третій президент України Віктор Ющенко.  По завершенні навчального курсу, він подається на оцінювання, і якщо все гаразд, то в профілі формуються відповідні сертифікати.   
  
- Як скористатись Освітнім порталом?

- Є щонайменше три способи, аби потрапити на Освітній портал. Для цього можна у пошуковику задати «Освітній портал державної служби зайнятості», або набрати адресу сайту http://skills.dcz.gov.ua, або здійснити перехід за прямим посиланням з головної сторінки сайту Державної служби зайнятості http://dcz.gov.ua. Щоб мати доступ до навчальних матеріалів, необхідна реєстрація - це стандартна процедура із зазначенням електронної пошти.

Отож, приєднуйтесь: отримуйте нові знання та навики, розвивайте власні компетенції, а також залишайте свої відгуки та коментарі - ваша думка для нас є важливою.

Розмову вела Світлана Шеремет

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини