Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:24:43

НАТО у Чернігові

29.11.2019   10:29Агенцiя

Виконавчий партнер НАТО в Україні ГО «Ліга офіцерів» реалізував проект "Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ".

руки

руки

У Чернігівському гарнізоні протягом трьох місяців пройшли перепідготовку 23 військовослужбовці, які заплановані до звільнення в запас.

Мета проекту – підтримати потенціал Міністерства оборони щодо забезпечення перепідготовки та допомоги з працевлаштування звільнених військовослужбовців ЗСУ або таких, які підлягають звільненню.

Передусім він спрямований на максимальне зниження, а можливо, й повне нівелювання негативного впливу соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України на звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин.

Важливим є й те, що проект передбачав ефективно використати розумовий потенціал військовослужбовців Збройних Сил України – слухачів курсів перепідготовки – для їхньої успішної адаптації в цивільному суспільстві.

Для реалізації проекту була проведена досить масштабна та кропітка підготовча робота. Передусім менеджери Ліги офіцерів  спільно з командуванням військових частин м. Чернігова відібрали військовослужбовців для проходження ними перепідготовки та отримання допомоги в працевлаштуванні.

На основі цього була сформована група слухачів із 23 військовослужбовців, які підлягають  звільненню (або вже звільнені) в запас. Важливу роль для успішного результату перепідготовки офіцерів відігравав і вибір професій. Для цього в червні 2019 року було проведено моніторинг ринку праці в регіоні проживання кандидатів на навчання.

І саме результати моніторингу ринку праці дозволили спланувати напрямок підготовки «Менеджмент перевезень і логістика». Навчальний процес на цих курсах  забезпечував ТОВ «Київський центр підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців водного транспорту».

На урочистому закритті курсів виступив та вручив сертифікати про закінчення навчання менеджер програми НАТО-Україна пан Крістофер Штаудт.

Захід  відбувся  в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації за підтримки місцевих органів влади, інформує прес-служба ГО «Ліга офіцерів».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.