Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 31 травня, 17:41:43

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

Сім способів підвищити стресостійкість в умовах нестабільності

Сім способів підвищити стресостійкість в умовах нестабільності 17:12

Пандемія, карантин, світова економічна криза ввігнали багатьох у стан стресу, який вплинув на якість роботи, креативність чи критичне мислення.

Сезонні солодощі. 7 простих і смачних десертів з полуниці 17:01

Полуниця - одна з найулюбленіших в нашій країні ягід і, зрозуміло, вона добра сама по собі. Але чому б не урізноманітнити своє меню і не приготувати з неї абсолютно нові страви? Особливо з огляду на те, що з нашими рецептами зробити це зовсім не складно.

10 цікавих фактів про блондинок

10 цікавих фактів про блондинок 16:57

Хтось вважає білявих красунь легковажними, а хтось - недостатньо кмітливими.

Смачні рецепти вихідного дня: піца на кефірі, сметані та батоні

Смачні рецепти вихідного дня: піца на кефірі, сметані та батоні 16:49

Піца на кефірі, сметані, батоні: як приготувати піцу на сковороді швидко та смачно

Гороскоп на наступний тиждень 1-7 червня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 1-7 червня 2020 року 16:27

Тиждень з 1 до 7 червня особливий, приносить багато важливих подій. Повний місяць очікується 5 червня о 22.25 за київським часом. Це напівтіньове місячне затемнення у Стрільці, яке відкриває довгий коридор затемнень (до 5 липня).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини