Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:02:36

Представники Держпродспоживслужби вивчали інформаційні технології

20.11.2019   12:18Агенцiя

Про формування планів протиепізоотичних заходів профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік з використанням спеціального програмного забезпечення та активізацію процесу ідентифікації і реєстрації тварин йшлося під час наради в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«У нас сьогодні працює чимало інформаційних систем, - зазначив, відкриваючи зібрання, начальник Головного управління Юрій Павлішен, - адже без сучасних технологій у нашій роботі нині не обійтися». За словами керівника, це стосується, зокрема, програмного забезпечення за напрямком «Інформаційна система з проведення протиепізоотичних заходів».

Головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Олена Кужель під час виступу акцентувала увагу на помилках, яких припускаються фахівці у районних та міських структурних підрозділах Держпродспоживслужби, заповнюючи відповідні таблиці. «Неточності спотворюють результат, - наголосила фахівець, - тому при введенні даних слід давати максимально повні відповіді на запитання, не пропускаючи жодної графи».

Під час наради також обговорювалась ситуація з ідентифікацією та реєстрацією  сільськогосподарських тварин, як-то ВРХ, кози, вівці та свині. Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Олександр Ященко озвучив статистику, яка свідчить про позитивні зміни у цьому напрямку. До прикладу, планові показники ідентифікації та реєстрації телят з початку року виконані на 100%. Кількість зареєстрованих товарних свиней за аналогічний період збільшилась на 6 249 голів.

Підтвердив слова спеціаліста і Юрій Павлішен: «Можемо констатувати, що зрушення на краще є, і  особливо помітні вони протягом останніх двох місяців. Але ще дуже багато нам потрібно працювати. Маю надію, що найближчим часом ми зможемо значно покращити свої показники».

Учасники наради також обговорили низку інших актуальних для діяльності служби питань.

По завершенні наради фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели навчання для представників районних профільних управлінь, лікарень і міжрайонних державних лабораторій стосовно використання у роботі системи електронного документообігу та автоматизації бізнес-процесів «Megapolis.DocNet».

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини