Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:12:31

Ювілейні стипендії для чернігівських талантів

28.10.2019   08:30Агенцiя

Студенти Чернігівського національного технологічного університету отримали стипендії Президентського Фонду «Україна».

За традицією стипендіатів Фонду нагородив особисто Президент України (1994 – 2005 рр.) Леонід Кучма.

Цього року стипендіальна програма підтримки майбутніх вчених та розробників відзначає ювілей: її було започатковано 2004 року і відтоді майже 700 обдарованих дівчат та юнаків отримали додатковий стимул для того, аби опановувати, насамперед, інженерні спеціальності. Програма розрахована на студентів технічних вишів, її метою є ствердження України як потужної держави з сильною економікою, високою енергоефективністю, конкурентноздатним військово-промисловим комплексом.

Щороку стипендії отримують студенти Дніпра, Харкова, Києва, Чернігівщини. І нині у Чернігівському національному технологічному університеті свій ювілей: цьогорічне вручення нагород від Фонду "Україна" є десятим.  Тут щиро пишаються студентами, які прагнуть змінити на краще країну та світ, адже кожен зі стипендіатів попри юний вік вже відзначився особливим внеском у розвиток науки та суспільства.

Рішення щодо того, хто стане стипендіатом, ухвалюють безпосередньо у вишах. Беруть до уваги всі досягнення, перемоги, відзнаки у навчанні, науковій роботі, громадській діяльності, мистецтві, спорті.

Урочисту церемонію вручення премій було розпочато  Державним гімном України у виконанні зразкового ансамблю бандуристів "Соколики", який також є стипендіатом Президентського Фонду "Україна". Яскраве та потужне відкриття зустрічі справило неабияке враження.

- Сьогодні почув гімн у виконанні ансамблю  бандуристів  і хочу його перші рядки до вас щоб відносились: ще не вмерло в Чернігівському національному технологічному університеті бажання розвиватися, - цими словами Леонід Кучма розпочав своє спілкування зі студентами університету. А відповідаючи на їхні питання, що стосуються майбутнього України, закликав владу нашої держави більше дбати про економіку.  - Якщо ми не будемо сильною, потужною країною, з високотехнологічним напрямом, то у нас немає перспектив. У вашому технологічному університеті стільки розробок, на які повинна звернути увагу влада і бізнес!...

Відповідно до рішення  Чернігівського національного технологічного університету у 2019 році стипендіатами Президентського Фонду «Україна» стали:

1. Дмитро Маладика – спеціальність «Телекомунікації та радіотехніка» Навчально-наукового інституту електронних та інформаційних технологій ЧНТУ. Призер другого туру Всеукраїнської студентської олімпіади з радіоелектронних апаратів 2017 року, на волонтерських засадах працює тренером в школі з робототехніки «Розумні речі - перший крок до розумного міста». Активний учасник наукових конференцій, олімпіад, змагань.

2. Євгеній Куц  - спеціальність «Електроніка» Навчально-наукового інституту електронних та інформаційних технологій ЧНТУ. Цікавиться інноваційними напрямками в електроніці та програмуванні. Постійно підвищує свій рівень знань додатковими курсами, опановує нову техніку і сучасне програмне забезпечення, активно допомагає викладачам у розробці нових курсів на основі сучасних електронних технології. Євгеній викладав на курсах робототехніки та програмування у ЧНТУ для школярів старшої школи, впроваджує нові технічні прийоми викладання з впровадженням сучасних технологій в робототехніці і автоматиці.

3. Марія Гаврик - спеціальність «Харчові технології» Навчально-наукового інституту менеджменту, харчових технологій та торгівлі ЧНТУ. Марія бере активну участь у культурно-масових заходах університету та Чернігова. Результати її наукової діяльності оприлюднено на численних всеукраїнських і міжнародних конференціях. Марія є учасницею та співорганізатором благодійної акції «Чисте місто», волонтеркою фонду «Здоров’я жінки та планування сім’ї», організаторкою тренінгів з репродуктивного здоров’я. 

4. Микола Дунай – спеціальність «Менеджмент», освітня програма «Менеджмент організацій і адміністрування у виробничій сфері» Навчально-наукового інституту менеджменту, харчових технологій та торгівлі ЧНТУ. Успішний в навчанні, Микола бере активну участь у житті університету, оскільки є головою Студентської ради університету, є членом вченої ради і трудового колективу ЧНТУ, має активну громадянську позицію та постійно працює на підвищення іміджу університету.

5. Владислав Доненко – спеціальність «Прикладна механіка», освітньо-професійна програма «Технології та устаткування зварювання» Навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту ЧНТУ. Торік Владислав брав участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Зварювання» з науковою роботою на тему «Вплив геометрії вузла датчика на виникаючий напружено-деформований стан зварно-паяних з’єднань датчиків тиску», за результатами якого отримав диплом ІІІ ступеня. В колі його інтересів не лише наука, а й соціально значущі проекти: Владислав є учасником проекту «Треш-арт-майданчик еко-планета біля університету», в рамках якого студенти ЧНТУ створили 38 арт-об’єктів із вторинної сировини. Владислав був головою технічної групи студентів та власноруч виконував проектні роботи зі створення та монтажу об’єктів із металобрухту.  Цьогоріч Владислава залучено до проекту за підтримки управління культури та туризму і ЖКХ Чернігівської міської ради з ЗD-візуалізації історичної частини м. Чернігова Дитинця ХVII ст. в якості розробника 3D-моделей та візуалізатора для 3D друку та інженера 3D-принтингу. 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини