Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:36:15

У Носівській ОТГ визначилися із параметрами громадського бюджету

07.10.2019   15:03Агенцiя

Представники громадськості і влади Носівської об’єднаної територіальної громади зацікавлені у посиленні ефективності громадського бюджетування у своїй ОТГ.

Цього року вперше у громаді запроваджено бюджет участі, допомагають цей процес удосконалити представники проєкту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей».

Консультаційна зустріч у рамках проєкту відбулася у Носівській громаді 4 жовтня. Керівництво Носівської ОТГ – міський голова Володимир Ігнатченко, перший заступник міського голови Олександр Яловський, секретар міськради Людмила Недолуга, представники координаційної ради, голова громадської організації «Асоціація демократичного розвитку» Анна Ніколенко-Баєва й експертка громадського бюджету Ірина Синельник обговорили часові терміни втілення бюджету участі в об’єднаній громаді цього року.

Зокрема, схвалено рішення про продовження терміну подання проєктів до 15 жовтня, голосування планується упродовж двох тижнів у листопаді (орієнтовно з 05.11 до 19.11) з подальшим установленням проєктів-переможців та включенням їх на фінансування у міський бюджет 2020 року на сесії міської ради у грудні. Відповідні зміни будуть внесені до Положенні про громадський бюджет у громаді.

Міський голова Володимир Ігнатченко впевнений, що громадський бюджет у Носівській ОТГ матиме позитивні результати. Він переконаний, що це дозволить активізувати місцевих мешканців і втілити низку важливих для людей ініціатив. «Потрібно, щоб громадський бюджет ефективно запрацював», - наголосив він під час зустрічі.

Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі – інструмент прямої демократії і дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі міста (селища, ОТГ) мають можливість  брати участь у прийнятті  рішень на місцевому рівні, щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

Процес громадського бюджету активізує громаду, формує довіру  громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів міста, селища чи ОТГ. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику громади.

Консультаційна зустріч відбулася у рамках проєкту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.