Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:51:31

Поліцейський психолог радить як правильно розпочати навчальний рік

29.08.2019   07:47Агенцiя

Напередодні Дня знань фахівці закликають батьків приділити увагу деяким психологічним аспектам підготовки дітей до нового навчального року.

Порадами ділиться головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення Головного управління Нацполіції в Чернігівській області майор поліції Оксана Самойленко.

Не всім батькам, як це не прикро звучить, вистачає часу й сил для боротьби за «високі досягнення» у вихованні дітей. Тому спробуємо в експрес-курсі викласти ряд простих та доступних кожному прийомів психологічного налаштування на черговий бар’єр у дорослішанні вашої дитини.

В сьогоднішньому дописі спробуємо приділити більше уваги першокласникам, бо закладене в початковій школі емоційне ставлення до життя, до людей, до розвитку визначають подальшу поведінку та спосіб мислення вашого чада.

Дитина повинна бути психологічно готовою до школи за наступними критеріями: мотиваційного (бажання або небажання навчатися), інтелектуального (рівень розвитку), емоційного (дитина повинна йти до школи із задоволенням та довірою), вольового (вміння керувати своєю поведінкою) та індивідуального (у дитини має бути сформована адекватна самооцінка та бажання досягти успіхів).

Для першокласників навіть слово «школа» викликає купу не завжди зрозумілих емоцій. Причому там, де батьки вже втрачають самовладання, юні дарування підтримують їх своєю непохитністю та ентузіазмом.

Батькам першокласників та й усіх дітей, які ходять особливо до початкової школи, необхідно частіше у присутності  дітей говорити про школу, шкільні правила та вимоги.

Слід сформувати у дитини серйозність у ставленні до навчання, можна провести аналогію між вашою роботою та навчанням. Ні в якому разі не приховуйте від дитини труднощів, які на неї можуть очікувати, але обов’язково формуйте впевненість у їх подоланні.

Частіше звертайте увагу дитини на її зовнішній вигляд. Привчіть дитину до режиму сну та відпочинку. Прищепіть дбайливе ставлення до речей (одягу та шкільного приладдя). Не стримуйте та розумно заохочуйте інтерес до навчання.

Обов’язково стимулюйте, щоб дитина ділилася враженнями. В конфліктних ситуаціях не принижуйте дитину, заохочуйте її до нових досягнень. Не критикуйте вчителів у присутності дитини, інформує Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини