Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:48:58

Линовицька громада може ефективно збільшити свою територію

09.08.2019   11:12Агенцiя

Линовицька громада, яка повноцінно функціонує з 1 січня 2018 року, демонструє хороші результати розвитку та доводить, що децентралізація - це перетворення сільських територій на спроможні кластери.

За півтора роки у громаді реалізували ряд проектів різного спрямування: ремонтують дороги, відновлюють освітлення, модернізують освіту, підтримують медицину, відновлюють стадіон та культуру.

Громада визнана спроможною. На території працюють потужні підприємства, які свідомо сплачують податки та збори. В результаті відбувається вилучення реверсної дотації у сумі майже один мільйон гривень.

Про можливість приєднання сусідніх територій мова йшла під час виїзної консультації Людмили Чабак, радниці з децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

"Наша громада обговорювала питання приєднання з представниками Білошапківської, Богданівської та Удайцівської сільських рад. Від Богданівки поки що відповіді немає, Білошапки мають свої плани, а Удайці - це два населені пункти - проголосував приєднатися до Линовицької ОТГ. Що ми маємо далі робити?" - сказав Віталій Нестерко, голова Линовицької громади.

Людмила Чабак надала роз'яснення подальшої процедури приєднання сільської території до селищної громади, звернула увагу на важливості оформлення документів згідно діючого законодавства та дотримання процедури. Вона наголосила на тому, що Удайцівська сільська рада згідно з перспективним планом, який затверджений Кабміном, має входити до Линовицької громади. "Було б добре, якби Ви не зволікали з процедурою приєднання", - порадила експертка.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини