Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:07:00

Чернігівські рятувальники відпрацювали дії з ліквідації пожеж на об'єктах зберігання нафтопродуктів

11.07.2019   07:32Агенцiя

10 липня на території складу паливо-мастильних матеріалів ТОВ «СПК», що у м. Чернігові по вул. Івана Мазепи відбулись тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожеж у резервуарах із нафтопродуктами.

У них взяли участь керівництво пожежно-рятувальних підрозділів м. Чернігова та особовий склад чергових караулів. В ролі посередників, які слідкували за правильністю та послідовністю дій залучених підрозділів виступили фахівці оперативно-координаційного центру та відділу з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Чернігівській області.

Головна мета відпрацювання - вдосконалення тактичного мислення та практичних навичок начальницького й особового складу, ознайомлення із системами протипожежного захисту та інженерного обладнання об'єкту, а також відпрацювання питань взаємодії адміністрації з пожежно-рятувальними підрозділами щодо організації гасіння пожеж у резервуарах з нафтопродуктами.

За легендою, внаслідок вибуху газоповітряної суміші стався відрив даху резервуару РВС-1000 з подальшим горінням легкозаймистої речовини на загальній площі понад 100 м. кв. За номером виклику №3 до місця пригоди прибуло 5 відділень пожежно-рятувальних підрозділів на 3 автоцистернах, автодрабині та пожежній насосній станції. Розгорнув роботу штаб пожежогасіння.

Вогнеборці у тепловідбивних костюмах провели оперативне розгортання сил і засобів та організували за допомогою водяних стволів охолодження суміжних, а також резервуару, що горить. Для проведення пінної атаки на гасіння пожежі було залучено автодрабину з встановленими генераторами піни.

Підвів підсумки проведених тактико-спеціальних навчань заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб. Зокрема було зазначено, що завдання, які ставились перед підрозділами по відпрацюванню дій з ліквідації пожеж на об'єктах зберігання нафтопродуктів виконані в повному обсязі.

УДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що особовий склад готовий до дій за призначенням.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.