Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:16:35

ГО "Спілка жінок Чернігівщини" провела семінар

18.06.2019   11:50Агенцiя

Громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини провела одноденний семінар на тему «Жінка – дієвий фактор розвитку громад» в рамках реалізації проекту «Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади», за підтримки Чернігівської ОДА для 20 учасниць – представниць багатьох громад області.

На семінарі було багато цікавих виступаючих, які надали цікаву інформацію та поділилися власними поглядами та досвідом щодо питань впровадження рівності жінок і чоловіків, а саме: заст. директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб та начальниця відділу цієї установи Руслана Нагорна, радниця з питань децентралізації та реформ Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Людмили Чабак, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Олена Попович, тренерка та освітня експертка, керівниця Приватної мовної школи ФЕСИЛІТ В ТОРКИ Наталія Черевко.

Керівник проекту, експертка з гендерних питань, доцентка Чернігівського національного технологічного університету Світлана Задорожна представила аналіз гендерної складової самоврядування в Чернігівській області, підвела підсумки проведення тренінгів в Козелецькій, Кіптівській та Михайло-Коцюбинській громадах, відзначила важливість цих заходів для впровадження гендерних підходів в розвитку громад.

Голова ГО «Спілки жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна, акцентувала увагу на необхідності підвищення дієвості жіночих об’єднань в громадах та важливості створення нових жіночих організацій, а –розповіла про способи ефективних комунікацій для громадських організацій. провела цікаву вправу щодо мотивації та пошуку внутрішніх ресурсів у жінок.

Під час семінару були проведені цікаві дискусії щодо ролі та місця жінок у розвитку громад через їх участь у прийнятті рішень в період реформи децентралізації влади. Представниці жіночих організацій Семенівського, Менського, Куликівського районів, Кіптівської та М. Кюцюбинської ОТГ, м. Чернігова та інших поділилися своїм успішним досвідом роботи та планами у вирішенні практичних гендерних проблем у своїх громадах, що викликало велику цікавість в учасниць семінару та надихнуло на подальшу роботу.

Досвід жінок-лідерок показав, що може жінка у своїй громаді, її спроможність створення більш комфортного та безпечного середовище проживання, а також шляхи розширення та впровадження жіночих громадських ініціатив у своїх громадах.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини