Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:13:15

У Чернігові представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели семінар з військовослужбовцями

18.04.2019   09:44Агенцiя

З 16 по 17 квітня у Чернігові представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели семінар-тренінг із військовослужбовцями підрозділів оперативного командування "Північ".

У заході взяло участь більше 30 представників військових частин ОК "Північ". Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) представляли делегат МКЧХ з роботи зі Збройними Силами та органами безпеки Майкл Пімб та радник МКЧХ з роботи зі Збройними Силами та органами безпеки України Ігор Лимаренко.

Мета семінару – розширення теоретичних знань присутніх про історію створення комітету та події у світових конфліктах, які вплинули на визначення норм у Міжнародному гуманітарному праві.

Під час семінару розглядалися питання щодо правильності прийняття командирських рішень під час проведення військових операцій у відповідності до норм міжнародного гуманітарного права. І найголовнішим критерієм оцінки правильного рішення під час ведення бойових дій є збереження життя цивільних осіб та об’єктів критичної для життєзабезпечення населення інфраструктури.

У практичній частині, Національний Університет оборони України надав для учасників заходу систему імітаційного моделювання бойових дій JCATS,  за допомогою якої присутні провели розіграш сценарію бойових дій за навчальною обстановкою.

Варто зазначити, що система імітаційного моделювання бойових дій JCATS надає можливість провести розіграш спланованих дій та оцінити рішення командира не тільки у військових діях і розрахунках, а й з дотримання норм та принципів міжнародного гуманітарного права при плануванні та застосуванні військ (сил) у ході планування операції.

У подальшому офіцери, які взяли участь у семінарі, проведуть подібні заходи у своїх військових частинах серед підлеглих. Для цього представники МКЧХ передали у війська відповідну літературу з Міжнародного гуманітарного права та звітні матеріали про свою діяльність на сході країни.


Довідково:

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є незалежною гуманітарною організацією, яка спрямовує діяльність із забезпечення захисту жертв міжнародних та внутрішніх збройних конфліктів. Руху Червоного Хреста, основне завдання якого – забезпечення дотримання воюючими сторонами положень Женевських конвенцій 1949 р. про захист жертв збройних конфліктів та Додаткових протоколів до них.
Під час збройних конфліктів міжнародного або внутрішнього характеру МКЧХ надає захист та допомогу жертвам як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення, зокрема – військовополоненим, цивільним інтернованим особам, пораненим, цивільному населенню на окупованій території тощо.
Відповідно до Статуту МКЧХ, метою Організації є відстоювання та поширення основоположних принципів Руху Червоного Хреста (гуманність, нейтральність, універсальність тощо), виконання покладених Женевськими конвенціями завдань із забезпечення дотримання норм міжнародного гуманітарного права під час збройних конфліктів, забезпечення роботи Центральної агенції з розшуку, а також ведення роз’яснювальної роботи із застосування гуманітарного права під час збройних конфліктів серед причетних міністерств та відомств.



Прес-центр ОК "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини