Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:23:27

В облраді обговорили правові та організаційні аспекти оприлюднення публічної інформації органами місцевого самоврядування

12.04.2019   11:03Агенцiя

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини 11 квітня провів в обласній раді одноденний навчальний тренінг під назвою «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».


Участь у заході на запрошення організаторів взяли очільники об’єднаних територіальних громад, голови районних рад, представники органів місцевого самоврядування Чернігівщини та працівники виконавчого апарату обласної ради.

За словами експертів, основною метою проведення тренінгу є підвищення обізнаності посадових осіб місцевого самоврядування у сфері законодавства про доступ до публічної інформації та інформування розпорядників інформації про основні недоліки і помилки під час опрацювання запитів, а також надання відповідних рекомендацій. Разом із тим, захід покликаний сприяти поглибленню співпраці Секретаріату Омбудсмену з органами місцевого самоврядування Придесення у сфері доступу до публічної інформації, консультативній підтримці та наданню допомоги для створення дієвого механізму з дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Спікерами та модераторами обговорення стали співробітники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юлія Хінкіна та Яна Алексахіна.

Під час роботи учасники тренінгу обговорили особливості практичного застосування трискладового тесту як єдиного інструменту обмеження доступу до публічної інформації, а також ключові правові аспекти її оприлюднення органами місцевого самоврядування.

Представники органів місцевого самоврядування проаналізували особливості роботи із службовою, таємною, конфіденційною інформацією із обмеженим доступом та тією, що має суспільний інтерес. Окрім теоретичної інформації учасники заходу на практиці відточували свої знання та опановували навички ведення інформаційного діалогу з громадянами під час роботи в групах.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини