Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:56:25

Сім’я - найкраще середовище для зростання дитини

13.03.2019   09:11Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова на семінарі «Ведення випадку як базового методу надання соціальних послуг вразливим сім’ям з дітьми».


Упродовж дня працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівців із соціальної роботи ОТГ навчали, як організувати та забезпечити підтримку сімей і дітей на рівні громади, аби не допустити кризових ситуацій в родинах, попередити соціальне сирітство.

— Яка б модель соціальної роботи в громаді не створювалась, має забезпечуватися сімейно-орієнтований підхід. При цьому пріоритетними є права та інтереси кожної дитини, — акцентувала Наталія Романова. — Від того, як налагоджена командна робота на місцях та взаємодія з усіма дотичними структурами, іноді залежить навіть життя наших найменших громадян. Тому соціальні працівники повинні бути професіоналами, вміти користуватися новітніми методиками та технологіями.

Учасники семінару мали змогу не тільки вдосконалити свої знання, а й поділитися набутим досвідом із колегами з усієї області.

Щоб детально відпрацьовувати покроковий алгоритм здійснення соціальної підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, такі навчальні тренінги організатори проводитимуть і надалі.

Варто зазначити, що на Чернігівщині функціонують три міські центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Ніжинський, Прилуцький та Чернігівський) та 16 районних. Відповідні центри створені в Ічнянській, Менській, Носівській, Семенівській та Сновській ОТГ. Триває реорганізація Куликівського районного центру.

У Вертіївській, Холминській та Іванівській громадах в центрах надання соціальних послуг працюють фахівці із соціальної роботи. У Корюківській ОТГ при такому центрі функціонує відділ із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді.

Шість ОТГ за рахунок субвенції з бюджету громади утримують фахівців із соціальної роботи, які перебувають у штаті районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У 12 ОТГ створили відділи/сектори, до повноважень яких належить надання соцпослуг. У Линовицькій ОТГ введена окрема посада фахівця із соціальної роботи. А в Гончарівській, Височанській, Кіптівській, Остерській та Михайло-Коцюбинській громадах ці функції виконують інші спеціалісти.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.