Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:36:58

У 2018 році міські стипендії за визначні успіхи в навчанні, мистецтві та спорті одержували 140 юних чернігівців

08.02.2019   11:43Агенцiя

Стипендії Чернігівського міського голови за перемоги в престижних міжнародних та всеукраїнських мистецьких конкурсах у 2019 році будуть одержувати 65 дітей різного віку. Розпорядження про це міський голова підписав 24 січня.


Це 58 учнів Чернігівської музичної школи №1 ім.С.В.Вільконського, Чернігівської музичної школи №2 ім. Є.В.Богословського та Чернігівської міської школи мистецтв, які стали лауреатами або дипломантами міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, оглядів та олімпіад. І також 7 учнів Чернігівської дитячої художньої школи, які мають високі досягнення в образотворчому мистецтві та одержали відзнаки на міжнародних, всеукраїнських і обласних виставках, конкурсах, пленерах. Стипендію в 100 гривень вони будуть одержувати щомісячно з січня по травень і далі з вересня по грудень цього року.

Такі стипендії творчо обдарованим дітям у Чернігові виплачуються щорічно – відповідно до рішення виконавчого комітету. Вони мають заохочувальний характер, встановлені з метою підтримки і стимулювання творчо обдарованих дітей, їхньої участі у міжнародних та всеукраїнських фестивалях, оглядах, олімпіадах, конкурсах, виставках і пленерах, створення можливостей для подальшого розвитку талановитої молоді.

Також у Чернігові з міського бюджету щорічні заохочувальні стипендії в навчальний період року виплачуються переможцям фінальних етапів обласних (по 300 гривень щомісячно) і всеукраїнських (по 500 гривень щомісячно) предметних олімпіад. Окрім того, є міські стипендії спортсменам, які вибороли призові місця на міжнародних (1-6 місця) змаганнях та в чемпіонатах України (1-3 місця). Розмір такої щомісячної стипендії – 500 гривень для олімпійських і 300 гривень для неолімпійських видів спорту.

Так, загалом у 2018 році стипендії отримували 28 спортсменів, 47 переможців предметних олімпіад і 65 лауреатів та дипломантів мистецьких конкурсів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.