Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:54:19

Двадцять чотири педагоги з Чернігівщини змагалися за звання "Вчитель року-2019". ВІДЕО

07.02.2019   10:36Агенцiя

Двадцять чотири педагоги з Чернігівщини змагалися за звання «Вчитель року-2019» на обласному етапі конкурсу. Стільки дійшло до фіналу обласних змагань із майже 200 вчителів, які взяли участь у районних етапах конкурсу.

Кращих цьогоріч визначають у п’яти номінаціях: «Основи здоров’я», «Захист Вітчизни», «Французька мова», «Географія», «Вчитель інклюзивного класу».
Про те, у якій школі, якому класі, та на яку тему проводитимуть уроки, вчителі дізналися вчора під час жеребкування.

Ірина Захарченко проводить урок математики в 3-му, інклюзивному, класі школи №30. Номінацію «Вчитель інклюзивного класу» на конкурсі цьогоріч оцінюють вперше. «Поки що, після уроку одразу не можу сказати, які враження. Це моя робота, я дуже багато років працюю, тому як такого страху не було, а хвилювання, звичайно, дуже велике було». Учениця 3-В чернігівської школи №30 Марія Купчук розповідає, що урок був цікавий і корисний. «Були різні подорожі і різні цікаві завдання. Це було і цікаво, і корисно. Цікаві методи, як розв’язувати приклади. Але наша вчителька показувала більш звичні для мене методи розв’язування прикладів». Антоніна Зажитько - асистентка учителя 3-В чернігівської школи №30: «Це були не тільки математичні розрахунки, а й цікаві історичні відомості про міста України. Ну і, звичайно, була дуже цікава фізкультхвилинка, яка була розроблена саме з урахуванням потреб Марійки». Людмила Зленко - член журі в номінації «Учитель інклюзивного класу»: «Особливу увагу ми звертаємо, тому що у нас клас із інклюзивним навчанням, на те, як диференціюють завдання для діток з особливими освітніми потребами в класі. Вчитель впоралась, допомагала асистент. Вона стимулювала асистента вчителя, щоб та допомагала цій дитині. Цей урок нам сподобався».

У школі №1 проводить свій конкурсний урок французької мови Вікторія Івченко-Жабинська. Вікторія Івченко-Жабинська каже, що до уроку готувалася близько дев’яти годин. «Буквально вчора було жеребкування, ми витягнули тему і з шостої і до ночі готувала. Ось такі стресові ситуації, все швидко, максимально творчо, хочеш щось цікаве дітям підібрати. Але часу дуже мало. Все вдалося, я дуже рада, дітки дуже приємні, дуже гарні, йшли на контакт дуже добре». Софія Козаченко - учениця 10-В чернігівської школи №1: «Спочатку було тяжко, тому що я не розуміла, що хоче саме ця вчителька від мене. Але згодом ми порозумілись якось. Цей урок мені дуже сильно сподобався, тому що він був легкий у розумінні та дуже продуктивний». Валерія Сущева каже, що їй сподобався інтерактивний формат уроку. «Мені дуже сподобався цей урок, тому що я обожнюю такі інтерактивні формати, коли вчителі заохочують учнів, студентів говорити, висловлювати свої думки». Журі оцінює урок за такими критеріями. Олена Лось - голова журі в номінації «Учитель французької мови»: «Перш за все, це знання предмету, фахові знання, знання методики, урахування потреб самих дітей, це можливості їх, спрямованість на формування цілісних знань предмету і міжпредметні зв’язки, які також сьогодні залучалися на занятті, психологічні моменти, творчий підхід і таке інше». У номінації «Вчитель французької мови» цьогоріч 4 конкурсанти. В інших номінаціях – по 5. «Така ситуація з мовою не тільки в Чернігові, а в Україні в цілому. На жаль, трошки в занепаді французька мова. Тому за браком просто вчителів дуже мало шкіл Чернігова і шкіл в області, які ще вивчають французьку». За результатами сьогоднішніх уроків визначать переможців у кожній номінації.

Кращі вчителі отримають грошові премії та представлятимуть область на фінальному, всеукраїнському етапі конкурсу «Вчитель року 2019».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини